To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Sonda lambda.

telebyte2 - 08-10-2018, 14:55
Temat postu: Sonda lambda
Witam forumowiczów. Mam mały problem z sondą lambda w moim EA2WW 2.0, 1999 rok, benzyna i nie zagazowany. Nigdy nie jeździł na gazie. Otóż od pewnego czasu w czasie jazdy zapala się i gaśnie CE. Odczuwa się w siniku niewielkie "tąpnięcie" i zaraz zapala się CE, przy czym nie odczuwa się różnicy, że samochód jest zamulony. Potem gaśnie i tak w koło Wojtek. Potem przez parę dni nic się nie dzieje. Czasami są problemy z odpaleniem, ale roi się wtedy "przegazówkę" na 6-7 tyś. obr. na 5-10 sekund. Potem wszystko wraca do normy. Wybłyskłem kody wyszło, że sonda lambda Na allegro widziałem używane sondy (w ASO jedna kosztuje ponad 1600 zł. :lol :shock: ) o nr 655008861 druga jest z końcówką 60. Czy wie ktoś która jest przed a która za katalizatorem i czy one w ogóle pasują do mojego Galanta. Według sprzedawców wyły wyciągane z tej wersji silnikowej. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam.
P.S. nie wiem, czy dobrze wpisałem na to forum, bo tu są problemy z galantami zagazowanymi a nie mogłem znaleźć innego forum.