To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - Prośba o radę i pomoc

Dan23 - 15-10-2018, 23:34
Temat postu: Prośba o radę i pomoc
Witam
Od kilku tygodni lekka załamka..
mój "Misiek" niezawodny i praktycznie nie psujący się zaczął "chorować na nieznana chorobę".
Obajawy są takie:
Najczęściej rano, albo po długim postoju, po kilkudziesięciu sekundach jazdy (czasami 1-2 minutach) w trakcie jazdy - przy zwolnieniu i podjeżdżaniu pod górkę i nawet lekkim przyhamowaniu - nagle zapalają się wszystkie kontrolki, auto gaśnie, traci sie wspomaganie kierownicy,
nie trzeba jednak zapalać silnika od nowa - tylko po 1-2 sekundach po naciśnięciu gazu silnik znowu zapala/zaskoczy?
początkowo działo się to raz - teraz to następujące po sobie 2-3 razy...
"Misiek" był podłączony pod kompa - nie wykazało żadnego błędu,
elektryk skontrolował wszelki kable, złączki, styki, akumulator itd. wszystko ok
a tymczasem robi się niebezpiecznie - bo to pierwsze hamowanie , po ruszeniu z pod domu to najczęściej skrzyżowanie albo rondo - i na środku ronda przez chwile nie ma wspomagania kierownicy...
Za każda pomoc będę wdzięczny

Bizi78 - 15-10-2018, 23:51

Objawy są takie jak po odpięciu akumulatora i przed nauką obrotów, czyli falujące obroty.
Może jest problem z masami, wypadałoby je przeczyścić ewentualnie dorzucić jakieś nowe na próbę.
Dodatkowo warto wyczyścić przepustnicę i silniczek krokowy, który odpowiada za wolne obroty.

cakp - 18-10-2018, 20:49

Mi falowały obroty gdy miałem brudną przepustnicę. Może też to sprawdź?