To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - nie odpala po zabraknięciu paliwa

rafal.k - 16-10-2018, 21:38
Temat postu: nie odpala po zabraknięciu paliwa
Witam,

samochód nie chcę odpalić po wyczerpaniu paliwa. Czytając forum prawdopodobnie pompa. Jak ją sprawdzić albo co powinienem dalej zrobić? Wymieniłem filtr, odpowietrzyłem, a po poluzowaniu przewodu przy wtrysku praktycznie nie leci paliwo. Komputery też nie chcą się połączyć z autem.
Zobacz czy zasysa paliwo podstawa filtra paliwa. Odkęc filtr paliwa i naciskaj pompke zobacz czy leci paliwo.

[ Dodano: 19-10-2018, 11:48 ]
Paliwo leci. Na początku, gdy napompowałem paliwa ręczna pompką (grzybek twardy), samochód odpalał, pracował ok. 5 sekund i gasł. Grzybek robił się miękki (paliwo się kończyło). Teraz załapuje, lecz nie odpala.

Zakatek - 20-10-2018, 23:29

Załóż dodatkowy zawór zwrotny przed filtrem, ew. Żeby wykluczyć uszkodzoną podstawę filtra pomiń go, daj zamiast niego jakiś przeplywowy na chwilę. U mnie był a uszkodzona ta pompa i był problem z odpowietrzeniem.
rafal.k - 21-10-2018, 20:38

Pompa ręczna jest sprawna, układ jest odpowietrzony. Paliwo nie cofa się do zbiornika, lecz pompa wtryskowa tak jakby nie jest w stanie zassać paliwa.
zbyszekm2 - 21-10-2018, 21:56
Temat postu: Re: nie odpala po zabraknięciu paliwa
rafal.k napisał/a:
Witam,

samochód nie chcę odpalić po wyczerpaniu paliwa. Czytając forum prawdopodobnie pompa. Jak ją sprawdzić albo co powinienem dalej zrobić? Wymieniłem filtr, odpowietrzyłem, a po poluzowaniu przewodu przy wtrysku praktycznie nie leci paliwo. Komputery też nie chcą się połączyć z autem.
Zobacz czy zasysa paliwo podstawa filtra paliwa. Odkęc filtr paliwa i naciskaj pompke zobacz czy leci paliwo.

[ Dodano: 19-10-2018, 11:48 ]
Paliwo leci. Na początku, gdy napompowałem paliwa ręczna pompką (grzybek twardy), samochód odpalał, pracował ok. 5 sekund i gasł. Grzybek robił się miękki (paliwo się kończyło). Teraz załapuje, lecz nie odpala.

Podłącz bankę 5 l z ropa bezpośrednio do pompy i wtedy spróbuj.