To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Galant kombi tuning.

Anonymous - 01-04-2007, 23:56
Temat postu: Galant kombi tuning.
Autko jak w temacie, jest raczej ciężkie do stuningowania. Kilka fotek, które widziałem, to na modłę skrajnie sportową, chociaż fajne światełka widziałem: http://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/plik.php . Ja nie chciał bym dokładek zderzaków (mój jest "zwykły"), ani spojlerów. I teraz plan jest następujący: przyciemnić szyby i światła łącznie z przednimi kierunkowskazami i halogenami (samochód jest niebieski), dodać ładny chromowany wydech (owalny pojedyńczy), oraz listwy (chrom) na dolne ramki okien, łącznie z tyłem, dwie listwy nad tylnymi światłami (tylko na ich długości). Na przodzie pod rejestracją, na długości lini cztery listewki. Poza tym felgi wielopiórowe (polerowane) i antena chromowana. I teraz jeszcze taki małe cóś, a mianowicie na zderzaku pod przednimi reflektorami spryskiwacze z oświetleniem, ale nie mają pryskać, tylko świecić diodami UV w lampę na której farbą UV aktywną wymaluję znaczek "Mitsu". W atrapie chłodnicy wstawić planuję takie krótkie chromowane listwy LED, które ze "spryskiwaczami stanowiły by postojówki. Co o tym myślicie? I moje pytanko, jakich użyć folii do świateł i jakich do szyb (chodzi o firmę, model), coby nie zlazły/wyblakły, oraz to samo dotyczy listew chromowanych. Jeśli ktoś ma lub widział fajne fotki takiego autka, proszę o linki. Pozdrawiam.
Chyba foto nie weszło....

Anonymous - 02-04-2007, 00:21

Artoos napisał/a:
dodać ładny chromowany wydech (owalny pojedyńczy

i dookoła diody LED :shock:
Artoos napisał/a:
Na przodzie pod rejestracją, na długości lini cztery listewki

tutaj też proponuje troszkę LED .I jeszcze jak Ci troche tych swiatełek zostanie to możesz sobie przykleić na klamki . I tak przygotowanym samochodem podczas Świat Bożego Narodzenia możesz udawać choinke :mrgreen: :mrgreen:

A teraz poważnie-może ja sie nie znam na stylistyce ale wydaje mi sie że Galant nie jest chyba autem który po takich zmianach bedzie ładnie i elegancko wygladał.Jest to samochód na tyle wyróżniajacy sie na ulicy ze nie potrzebuje świecących znaczków na reflektorach świecących listew i wodotrysków z anteny. wystarczy przyciemnić szyby założyć ładne felgi umyć i posprzątać auto i już wiekszośc ludzi zwróci uwage .

PS. to jest tylko moje subiektywne zdanie .Ty bedziesz jezdził tym autem i to Tobie ma sie podobac

Anonymous - 02-04-2007, 16:08

No właśnie, w galu ciężko coś zmienić, ale jest mało przykładów, dlatego takie pomysły wpadają mi do głowy... A z tym umyciem, to się zgadzam x3.
Anonymous - 03-04-2007, 10:20

Widziałem kiedyś gala na mobile.de z dodanymi chromowanymi ramkami przy szybach i wyglądał bardzo elegancko.
Diody i inne podświetlenia bardziej mi pasują do golfa lub seicento.
Chromowany wydech i felgi też popieram,
Wrzuć fotki jak Ci to wyszło.

Anonymous - 04-04-2007, 09:11

Napewno się pochwalę, ale narazie muszę wymienić uszczelki pod deklami i poprawić lakier (polerka), więc dopiero po tym zabiegu zaaplikuję, a no oczywiście Simonez ma chrowy wokół, tylko w sedanie, ale wydaje mi się że wygląda ładnie. Ja po dokładniejszych oględzinach zastanawiam się czy nie dać tylko na dolne ranty, tam gdzie znajduję się taka jakby kwadratowa listwa.