Pajero III - [3.2 DID] Gaśnie przy ruszaniu
kamilp94 - 01-11-2018, 07:42 Temat postu: [3.2 DID] Gaśnie przy ruszaniu Witam. Mam problem z pajero 3 3.2did 2002r a mianowicie jak wrzucę bieg D i wcisnę raptownie gaz to auto gaśnie , nie dzieje się tak gdy auto zdąż "załączyć " bieg że tak powiem. Zdarzyło się też że auto mi zgasło przy hamowaniu na neutralu nie gaśnie, po za tym auto normalnie jeździ przyśpiesza pali , nie kopci itp. Auto miał mój znajomy z 3 lata i nic się nie działo . Stał u niego z 4 miesiące . był u mechanika sprawdził pod komputerem był błąd odnośnie egr , zaślepił go egr jest elektryczny i był błąd czujnika obrotów pompy. skasował i nie powróciło.
zbyszekm2 - 03-11-2018, 10:56 Temat postu: Re: Gaśnie przy ruszaniu
kamilp94 napisał/a: | Witam. Mam problem z pajero 3 3.2did 2002r a mianowicie jak wrzucę bieg D i wcisnę raptownie gaz to auto gaśnie , nie dzieje się tak gdy auto zdąż "załączyć " bieg że tak powiem. Zdarzyło się też że auto mi zgasło przy hamowaniu na neutralu nie gaśnie, po za tym auto normalnie jeździ przyśpiesza pali , nie kopci itp. Auto miał mój znajomy z 3 lata i nic się nie działo . Stał u niego z 4 miesiące . był u mechanika sprawdził pod komputerem był błąd odnośnie egr , zaślepił go egr jest elektryczny i był błąd czujnika obrotów pompy. skasował i nie powróciło. |
Brudny nastawnik dawki paliwa jest co najmniej do wyczyszczenia powrót z demontażu okaże się co jeszcze
kamilp94 - 11-11-2018, 06:38
Nastawnik wyczyszczony miał opiłki. Czujnik jeden zmieniony obrotów. Czujnik elektrozawór wyczyszczony . Gasnie....
[ Dodano: 12-11-2018, 17:47 ]
Co robić ?
zbyszekm2 - 13-11-2018, 13:35
kamilp94 napisał/a: | Nastawnik wyczyszczony miał opiłki. Czujnik jeden zmieniony obrotów. Czujnik elektrozawór wyczyszczony . Gasnie....
[ Dodano: 12-11-2018, 17:47 ]
Co robić ? |
Żle wyczyszczony albo juz do wymiany
kamilp94 - 28-11-2018, 05:36
Witam. Auto oddałem do naprawy , zrobili pompę. Nie gaśnie tylko jak jest zimny to powoli "mulasto" rusza to jest aby chwila potem wszystko ok.
|
|
|