To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] Ciąg dalszy heeeelpppp

Anonymous - 02-04-2007, 14:02
Temat postu: [C62A 1.5] Ciąg dalszy heeeelpppp
Witam odrazu jak wrucilem z trasy wziolem sie za sprawdzenie silnika palmem po podłaczeniu niewykryl zadnych błedow ani starych ani nowych przeszlem do dalszych badan
obroty prawidlowe 800 tak mam ustawione temperatura silnika ok95 wszystkie parametry wydaja sie ok ale jakie bylo moje zdziwienie kiedy na postoju dodawalem gazu cnok niepokazywal nic {0} natomiast kiedy przejechalem sie autem przy obrotach 2440 zaczeła powoli wzrastac wartosc od 0 przy 2440 do 36 przy 3450 i w tym wlasnie momecie auto sie dusi traci sile i jak wyzej pisalem niema predkosci po przekroczeniu 3500 obrotow wraca do normy na wskazniku cnoka 0 a autko zachowuje sie normalnie zrobilem ten sam test na gazie i pomiary sa identyczne male wachniecia z obrotami kwestia 50-100 obrotow ale parametry cnoka sa takie same podpowiedzcie cos albo podajcie adres kogos kto mogł by mi pomoc z moim lancerkiem podpowiedzcie jak dodac log z palma na forum mam zczytany do formatu exela ale jak go tu dodac :oops:

Bartek - 02-04-2007, 16:35

Ustawienie zapłonu lub zbyt uboga mieszanka powodują spalanie stukowe - ECU widząc spalanie stukowe cofa zapłon w bezpieczne rejony, żeby nie zniszczyć silnika
Anonymous - 02-04-2007, 16:40

Witam dzięki za odpowiedz mam log z palma ale niewiem jak go dodac kombinuje na rozne sposoby i nic a skozystałem z mmctools a on zapisuje do exela sadze log wszystko by wyjasnil ja niemoge go odczytac niejestem mechanikiem a kierowcą więc prosze o pomoc