Pajero III - [3.2 DID] - tryb NAVI - jak z niego wyjść?
dziurawy - 25-11-2018, 22:13 Temat postu: [3.2 DID] - tryb NAVI - jak z niego wyjść? Witam wszystkich forumowiczów.
Od niedawna jestem właścicielem Pajero, pojawił się już pierwszy problem z którym nie jestem sobie w stanie poradzić.
W samochodzie zostało wymienione fabryczne radio na bardziej nowoczesne urządzenie JVC z bluetooth, dvd itp. Niestety po odpięciu akumulatora, samochód uruchamia się w trybie "NAVI" - na górnym (oryginalnym) wyświetlaczu pojawia się na chwilę biały napis NAVI a następnie wyświetlacz cały czas jest czarny (nie wyświetla temperatury, ustawień klimy itp). Jedynie po zmianie ustawień klimatyzacji (np temperatury) pojawia się na chwilę "okienko" z aktualnymi ustawieniami klimatyzacji, a po chwili znika.
Od poprzedniego właściciela dowiedziałem się, że przycisk do zmiany tego trybu znajdował się na oryginalnym radiu, a tryb wyświetlania zmieniali mu w serwisie Mitsubishi.
Ktoś widzi jakieś inne rozwiązanie takiego problemu? Może da sięto jakoś przestawić?
z góry dziękuję za pomoc
Sebastian_T - 26-11-2018, 22:54
Ja miałem zachowane stare radio, a w schowku wyprowadzone podłączenie. Gdy była taka potrzeba (np. po odpięciu akumulatora), podpinałem na moment stare radio, przestawiałem wyświetlacz, radio odpinałem, i wszystko funkcjonowało jak trzeba. Innego sposobu nie znalazłem...
|
|
|