To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Techniczne - potrzebuje komputera sterownika o numerze 8631A136

tomekglks - 18-12-2018, 17:15
Temat postu: potrzebuje komputera sterownika o numerze 8631A136
Witam

Hej wszystkim potrzebuję komputer o numerze 8631A136 E6T41889 H00 6403
Jeżeli ktoś posiada lub orjentuje sie gdzie moge taka czes dostac prosze o kontak. Z góry dziekuje za pomoc

West - 19-12-2018, 15:49

Zadzwoń tam: Marek 660 630 930. Człowiek ma cześci do Grandisów. A i fajnie by było gdyby było napisane czy Pb czy ON... Mam nadzieję że pomoże. Pozdrawiam
tomekglks - 25-12-2018, 12:24

Witam
Niestety jest wielki problem ze znalezieniem komputera o takich numerach. Czy ewentualnie da się przekodować na komputer o innych numerach i będzie to działać ?

West - 25-12-2018, 22:15

Poszukaj jeszcze w internecie firmy naprawiającej sterowniki...
Jest takich kilka, Warszawa, Poznań, Łódź, Wrocław...
Trzeba poszukać i popytać... Powodzenia

ps.
a co się dzieje, jakie są objawy...

wichura1 - 26-12-2018, 12:50

Z tego co się orientuję, Musisz wymienić komputer, immobiliser i ring z kluczykiem. Części z kluczyka można przełożyć do twojego. ECU jest zaprogramowany do konkretnego immobilisera i po wymianie komputera i tak nie odpalisz.
tomekglks - 26-12-2018, 14:47

Cały czas wyskakuje błąd połozenia pedału gazu i przepustnicy. Wymieniłem przepustnicę i pedał gazu i bez zmian. Pisałem z jednym chłopakiem z forum miał taki sam problem. po zmianie komutera problem nie ustał.
wichura1 - 31-12-2018, 10:34

Czyli ściągnij serwisówkę z działu download i przejrzyj wiązki miernikiem, są tam też opisy jak sprawdzać niektóre błędy.
j4vvor - 04-08-2019, 22:58

Dzień dobry Wszystkim.
Aktualnie też jestem z takim problemem od roku. Wymieniony pedał gazu, przepustnica, poprawione wiązki i sprawdzone parametry przez elektronika samochodowego. On stawia na uszkodzony komputer. Mam aktualnie możliwość kupna komputera, tylko czy to na pewno rozwiąże temat z błędem P2138. Mówił że najważniejszy jest identyczny środek - wygląd płyty głównej.
Jak czytam to nikt nie jest w stanie rozwiązać tego problemu, nawet powiem na skalę europejską (fora UE).
Czyżby fabryka zasponsorowałą nam w automatach tykającą bombę zegarową w postaci psującego się komputera?
W/w sterownik występuje tylko w Grandis A/T
Ostatnio zacząłem testować i wwołać bład. Jakoś nie kwapiło mu sie przy róznych pozycjach pedału przyspieszenia. Dopiero jak zaczałem bawic sie tempomatem, trzymając przycisk od dodawania predkosci stałej dla tempomatu to wyskoczył bład. Może po szynie SPI są zakłócenia?