L200 Techniczne do 2005r. - L200 2.5 D  75KM  potrzebne info i opinie 

Bury-Tom - 22-12-2018, 09:18 Temat postu: L200 2.5 D  75KM  potrzebne info i opinie Cześć.  Pochwalę się że zanabyłem ale  mocno przez przypadek bo zadziałała zasada CCC i to jeszcze w promocji jak z Media markt  Mitsubishi L200 z silnikem 2.5 D z  rocznika 2004  ,  blokada mostu , 4 drzwi.  Przebieg real 240tyś. ale wizualnie tragedia  ( pracował w firmie gdzie  roboty sa czesto w terenie). I teraz moje pytanie : może ktoś tu z szanownego towarzystwa miał zna lub znał kogoś kto miał ten silnik  czyli 2.5 DIESEL  całe 75 KM. Nie mogę znaleśc prawie w ogółe info  o tym silniku i idących za tym doznaniach. Podobno były montowane  do rocznika 2001, i tylko w wersji  2WD.  Może słówko do czego go potrzebuje.  Miałby posłuzyc jako baza pod budowe prostego kampera 4x4 z stałą zabudową na du pie   ( rodzinne wycieczki 2+2  na dalszy i bliższy wschód) , lift  , wieksze AT, lekkie  uzbrojenie. 

Może ktos jeżdził na takim silniku w pajero LONG lub L200  bo zastanawiam sie czy jednak uciagnie   a na przelotówce  nie bedzie problemu 100 -110 jechac. Co do przyspieszenia to informuje że wychowalem sie na LJ tach z 2.4       , Disco  ( to juz była traktowana jako osobówka ) , tak więc bez kasztanów i wykazywania wyższości  136KM nad152KM  lub że poniżej 3000 cm i bez turba to nie jedzie. Auto juz stoi juz pod domem za cene że nawet przebolałem brak klimy co było priorytetem       

| 

|  

|