Space Star Techniczne - Przewody zapłonowe z 1.8 do 1.6 (LPG)
appolopawel - 26-12-2018, 21:43 Temat postu: Przewody zapłonowe z 1.8 do 1.6 (LPG) Dzień dobry.
Chciałbym się zapytać czy jest możliwość montazu przewodów zapłonowy z silnika Space Star (DG_A) 1.8 MPI na silnik Space Star (DG3A)1.6 ale z intalacja LPG. Z góry dziękuje. Pytam ponieważ gryzonie mi ciągle je przegryzają, jeżeli chodzi o kable 1.8 są o połowe tańsze. Dziękuje za odpowiedzi.
Bizi78 - 27-12-2018, 08:39
Pasować pewnie będą, tylko obawiam się, że fajki mogą być za długie i nie dolegać do pokrywy.
Co do ich zabezpieczenia to ja bym zaryzykował i założył przecięty peszel stosowany w motoryzacji .
AidsD - 27-12-2018, 11:53
appolopawel, załóż peszle jak Bizi78 radzi. Też tak zrobiłem aczkolwiek jak miałem peszla elektrycznego na tyle grubego, że nie rozcinałem tylko przeciągnąłem wtyczkę przez niego.
Swoją drogą kup kostkę do WC i powieś gdzieś pod maską bo jak jedna kuna wejdzie to kolejne będą wchodzić bo będą czuć zapach.
Miałem taki okres, że w przeciągu tygodnia 2 razy miałem pogryziony ten sam kabel (nie wymieniłem go tylko termokurcza zastosowałem) więc był zapach. Przy wymianie kabli benzyna i wszystko dokładnie wymyłem, założyłem peszle i póki co mam spokój.
Hugo - 29-12-2018, 18:44
A ja polecam coś takiego: https://allegro.pl/oferta/anty-kuna-odstraszacz-kun-zapachowy-antykuna-7115144422
Po użyciu przez co najmniej miesiąc spokój, później znowu trzeba użyć.
wichura1 - 31-12-2018, 12:06
Kostka do WC w zawieszce i problem z głowy. Ten w aerozolu wietrzeje, elektroniczny [edit] jak ktoś ma dobry słuch. Peszelek też dobry pomysł. Tak zabezpieczyłem w Carismie, jak mi kuna zeżarła przewody.
[ Komentarz dodany przez: Bizi78: 31-12-2018, 13:30 ]
Proszę mi się tu nie wyrażać .
|
|
|