To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] może ktoś ma , a może wie gdzie dostać

Janusz laskowsk - 27-12-2018, 23:45
Temat postu: [II 2.0 DID] może ktoś ma , a może wie gdzie dostać
witam , dostałem do swojego outlandera radio MMCS E03 , wszystko super ale gdzie można dostać ramkę do tego radia , wiem że w wersji 2,2 did i 2,4 montowano te radia . na allegro dostać można ale są to ramki pod radia 2iso a nie 2 din . a może ma ktoś taka ramkę na zbyciu , jak również może ktoś ma spolszczenie do tego radia i aktualizację map ,no i potrzebuję kostkę do kamery cofania
kajos - 28-12-2018, 01:40

dam ci znac do niedzieli

kostke napewno mam bo ja swoje radio wymontowalem i ona mi nie potrzebna
tylko teraz nie pamietam czy razem z ramka czy samo radio
ale ramke chyba musialem zostawic do chinczyka

spruboj popatrzec za ta ramka na chinczyku
z aktualizacja to bedzie ciezko
ale pytaj na duzych stacjach tam gdzie nawigacjami sie zajmuja ale cudow nie oczekuj

opis masz tu ale po hemrykansku jak mawial Pawlak :badgrin:
http://mmc-manuals.ru/man...LAN4_07-5WS.pdf

ps.
tylko zastanawiam sie jak to popodlanczales
tam wszytko na CANie i calkiem inne wtyczki sa :shock:

m4rud3r - 28-12-2018, 06:42

Szukaj na alledrogo, czasami bywaja, czasami w ludzkiej kasie czasami w chorej. Ewentualnie poszukaj ogłoszeń o sprzedaży outlandera na części i tam pytaj u ludzi. Generalnie temat nie taki prosty ale powodzenia ;-) . Mi w tym roku udało się znależć ramkę za 150 zł oryginalną w bardzo dobrym stanie.
Aktualnie z demontażu widzę, że są dwie: jedna za 150 i jedna za 250 ;-)

Janusz laskowsk - 28-12-2018, 09:21

wiązkę mam orginał , dostałem z radiem nie było tylko gps ale już mam od peugota 4007, i kamery cofania , dla mnie to nie problem ale moja połowa chciała by aby miała widok przy cofaniu na świat i przeszkody ,a co do cen masz rację nie wiem skąd ludzie je biorą , znalazłem kamerę i że ma tylko napis na naklejce mitsubishi electrik cena zaporowa , oki bendę wdzięczny jak coś znajdziesz , w zamian podzielę się wiedzą odnośnie silnika , a mam ją dość znaczną , np. bez jakiś chip tiuning 177 koni z 2 litrowego dida
grzesiopol - 28-12-2018, 09:37

Kamerę najlepiej kupić na aliexpress, troche się czeka ale masz taniej niż u nas a u nas i tak mają z chin. Kupujesz dedykowaną do Outlandera. Ramke tak samo na aliexpress. Zamiast kostki do kamery możesz użyć kostki audio z napędu CD-rom z kompa. Jest plug&play. Szukaj kamery bez linii bo podłaczając do E-03 będziesz miał podwójne linie. Tu masz jak to mniej więcej się podłącza, zasada taka sama jak w Lancerze. https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=98228 Przewód najwygodniej i najszybciej poprowadzić prawą stroną górą. Z klapy wchodzisz poprzez peszel pod podsufitkę, potem podsufitką (ściągasz tylko uszczelki drzwi u góry aby odchylić podsufitkę) potem prawym słupkiem i już masz zrobione.
Radio bez CANu też da się podłączyć.