To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Pomiar ciśnienia sprężania / MANOMETR / próba olejowa

Grzeniu92 - 11-02-2019, 17:19
Temat postu: Pomiar ciśnienia sprężania / MANOMETR / próba olejowa
Cześć, wymieniłem olej w silniku na 5W-30 Motul econergy 8100, po przejechaniu 3k km zauważyłem znaczny ubytek, teraz jest w połowie na bagnecie między L-F, łącznie wlałem 5 litrów. jedyne wycieki to te na zdjęciach poniżej, silnik suchy.
Pomyślałem wiec, że zakupie taki zestaw:
https://allegro.pl/oferta/tester-manometr-pomiaru-mierzenia-cisnienia-oleju-6975858847

Tutaj mam pytanie, gdzie jest przekaźnik/bezpiecznik od pompy paliwa, żebym mógł wykonać próbę, a nie zalać silnika?
Jeśli już taki post był odnośnie Lancera 2007+ to przepraszam, ale nie znalazłem.

Bizi78 - 11-02-2019, 17:52

Grzeniu92 napisał/a:
Tutaj mam pytanie, gdzie jest przekaźnik/bezpiecznik od pompy paliwa, żebym mógł wykonać próbę, a nie zalać silnika?

Bezpiecznik od pompy jest w komorze silnika.
Info z instrukcji obsługi.

Grzeniu92 - 11-02-2019, 18:32

Dzięki.

Edit:
Jednak ten manometr nie pasował do mitsubishi, ale pierwsza świeca jest cała w oleju, reszta sucha, więc jeden cylinder do remontu.
Edit:
Po zbadaniu manometrem u znajomego mechanika, wyszło że ten zaolejony ma 155psi kolejne po 165psi, więc nie wiadomo co jest nie tak, podobno tyle mu spala 0,3l na 1000km.