To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse Cross Techniczne - Wybieranie głosowe

gask12 - 11-02-2019, 21:23
Temat postu: Wybieranie głosowe
Witam. Od tygodnia posiadam eclipse cross i chciałem uaktywnić wybieranie głosowe ale niestety jest problem:

Po połączenie telefonu przez bluetooth oraz po załadowaniu kontaktów oraz dodaniu kilku do ulbionych jest możliwość nagrania tagu głosowego do numeru, ale niestety po nagraniu tagu system nie rozpoznaje glosu a dzwięk nagrany jest nieczysto tzn. charczy. Czy w waszych modelach tez tak jest. W serwisie nie wiedzą co jest przyzyną i bedą się kontaktować z Mitsubishi.

telefon S6 Edge

Zibi_74 - 27-02-2019, 14:21

Podłącz kabelkiem i działa normalnie, bez żadnych udziwnień.
gask12 - 27-02-2019, 14:48

Właśnie chodzi oto żeby nie podłączać kabla za każdym razem bo to jest właśnie udziwnienie. A to powinno dziłać bez kabla jak w innych samochodach. Nagrywasz glos przypisany do numeru i wybierasz glosowo i po sprawie.
Zibi_74 - 27-02-2019, 14:52

AA działa tylko po kablu, bo musi mieć ładowanie telefon. Przy dłuższej trasie i używaniu nawigacji po prostu by padł.

Co Ty chcesz nagrywać? W poprzednim aucie, Hyundai ix35 mówiłem do kogo chce dzwonić, bez żadnego nagrywania czegokolwiek. Muszę sprawdzić jak to tu działa, przy BT, bo póki co śmigam na AA z kabelkiem.

Michauek22 - 29-05-2019, 20:41

Zibi_74 napisał/a:
Podłącz kabelkiem i działa normalnie, bez żadnych udziwnień.

U mnie też, działa bez problemu przez kabelek.

artisan - 30-05-2019, 10:44

W Outlanderze mogę wybierać głosowo abonentów których zaimportowałem do pamięci w aucie. Jeden warunek - brak polskich znaków. Przykładowo tata, mama , adam itp wybiera bez problemu. Nazwy z ś, ć, ź powodują, że się gubi. Oczywiście połaczenie bez kabla.
lipski88 - 14-01-2020, 21:30

U mnie tez wybieranie głosowe działa lipnie, ciagle podaje komunikat ze nie rozpoznało wyrazu albo ze za cicho powiedziałem. 😞
Michauek22 - 18-01-2020, 21:45

Bo to tylko taki bajer jest, nic więcej.