Space Star Techniczne - Przełączniki szyb przednich
cwomas13 - 14-02-2019, 21:02 Temat postu: Przełączniki szyb przednich Witam. Jestem nowy także parę słów . Nabyłem swojego Space stara za małe pieniądze i chce go wskrzesić i zaczynam od szyb przednich. Mianowicie działają na krótko bo panele są zniszczone przełączniki nie działają a na necie są drogie lub nie ma. Rozchodzi się o to że kupiłem uniwersalne przełączniki tylko problem jest z dokladnym podlaczeniem. Nowe przyciski to uniwersalne asw 03 6 pin mógłby ktoś mi napisać gdzie co i jak podłączyć bo w tej chwili się podnoszą i zamykają a zostało jeszcze podświetlenie oraz opcja comfort czyli uchylanie którego nie ma . Z gory dzięki.
AidsD - 15-02-2019, 12:02
cwomas13 napisał/a: | a na necie są drogie lub nie ma |
Oryginały owszem, ale chińskich zamienników raczej nie brakuje.
Na alledrogo cała lista.
cwomas13 napisał/a: | Nowe przyciski to uniwersalne asw 03 |
Jeju co to to kupiłeś??
tommo1982 - 15-02-2019, 16:07 Temat postu: Re: Przełączniki szyb przednich
cwomas13 napisał/a: | Witam. Jestem nowy także parę słów . Nabyłem swojego Space stara za małe pieniądze i chce go wskrzesić i zaczynam od szyb przednich. Mianowicie działają na krótko bo panele są zniszczone przełączniki nie działają a na necie są drogie lub nie ma. Rozchodzi się o to że kupiłem uniwersalne przełączniki tylko problem jest z dokladnym podlaczeniem. Nowe przyciski to uniwersalne asw 03 6 pin mógłby ktoś mi napisać gdzie co i jak podłączyć bo w tej chwili się podnoszą i zamykają a zostało jeszcze podświetlenie oraz opcja comfort czyli uchylanie którego nie ma . Z gory dzięki. |
Jest sporo zamienników na Allegro. W moim wyrobiły się przyciski, kupiłem zamiennik z kontrolą 4 szyb (choć u mnie są tylko dwie) i działa. Wtyczka jest taka sama.
cwomas13 - 16-02-2019, 21:21
Niby tak ale sam kosztuje ok 40-50 zł +przesyłka a te przełączniki to koszt 33 zł tylko pozostaje kwestia podłączenia . Unoszą się i podnoszą tylko brak opcji uchylania i podświetlenia . Pomoże ktoś ?
cakp - 17-02-2019, 12:06
Ja kupiłem ten komplet. Panel kierowcy + włączniki tylnych szyb.
https://www.aliexpress.co...2771826947.html
Z praktyki zamiennik ma ciasniejsze złącze i nie miałem tzw skokowego otwierania szyb. Odkręciłem 2 śrubki i przełożyłem dolne plastikowe płytki na których są gniazda na te oryginalne, wnetrze zostało zamiennikiem ,górę też zostawiłem oryginalną gdyż ta stożkowa niezbyt mi się podobała. Wszystko działa jak należy. Nawet podświetlenie. Rozstawy śrub są takie same, wszystko można przełożyć.
Dan23 - 04-04-2019, 16:59 Temat postu: Przełącznik szyb Witam
Mam podobny problem - w Space Star r. 2004 padł przycisk okna kierowcy (wersja z automatami tylko w przednich drzwiach) poluje i czekam na allegro aż pojawi się taki panel otwierania szyb tylko z dwoma przyciskami - ale bezskutecznie, są dostępne na wszystkie 4 drzwi ale dosyć drogo...
A tu już ciepło szybę by się otworzyło - a sie nie da,
a przy podjeżdżaniu do automatów parkingowych też trzeba "cudować" drzwi otwierać...
Proszę o radę gdzie mogę kupić tania część lub zamienniki które do mojego miśka będa pasowały.
Pozdrawiam
Daniel
tommo1982 - 04-04-2019, 17:21 Temat postu: Re: Przełącznik szyb
Dan23 napisał/a: | Witam
Mam podobny problem - w Space Star r. 2004 padł przycisk okna kierowcy (wersja z automatami tylko w przednich drzwiach) poluje i czekam na allegro aż pojawi się taki panel otwierania szyb tylko z dwoma przyciskami - ale bezskutecznie, są dostępne na wszystkie 4 drzwi ale dosyć drogo...
A tu już ciepło szybę by się otworzyło - a sie nie da,
a przy podjeżdżaniu do automatów parkingowych też trzeba "cudować" drzwi otwierać...
Proszę o radę gdzie mogę kupić tania część lub zamienniki które do mojego miśka będa pasowały.
Pozdrawiam
Daniel |
Pasują zamienniki od Carismy. Sam byłem zmuszony taki kupić. Używki do Space były za drogie, a oryginał to już szkoda gadać.
Dan23 - 04-04-2019, 17:40
kupiłes cały panel na 4 przyciski?
mogę prosić o posłanie na priva linka do tego sprzedawcy allegro(?)
Bizi78 - 04-04-2019, 17:44
Dan23 napisał/a: | Mam podobny problem - w Space Star r. 2004 padł przycisk okna kierowcy (wersja z automatami tylko w przednich drzwiach) poluje i czekam na allegro aż pojawi się taki panel otwierania szyb tylko z dwoma przyciskami - ale bezskutecznie, są dostępne na wszystkie 4 drzwi ale dosyć drogo... |
Ale popsuł się tylko przycisk czy cały panel padł.
Przycisk możesz osobno kupić w ASO, czasem możesz trafić na wyprzedaż.
Panel na 4 szyby jak już wyżej podano u Chińczyka albo na allegro z szybką dostawą.
[ Dodano: 04-04-2019, 17:46 ]
Space star.
Carisma.
Dan23 - 04-04-2019, 17:57
przycisk szyby kierowcy w panelu (sa w nim 2 przyciski tylko do przednich szyb i z tego panela przycisk szyby pasażera działa bez problemu),
- czyli wystarczy wymienić tylko ten 1 przycisk w panelu ??
Bizi78 - 04-04-2019, 18:06
Dan23 napisał/a: | czyli wystarczy wymienić tylko ten 1 przycisk w panelu ?? |
Jeśli stary wypada i nic się nie uwaliło w środku to tak.
W dziale warsztat jest mój tutorial ale muszę poprawić fotki bo wygasły .
p03 - 05-04-2019, 14:57
Mam taki przycisk z SS, daj adres na PW to Ci wyślę.
Dan23 - 11-04-2019, 00:07
Niestety sam przycisk złamany,
a na allegro żaden z dostępnych panelów nie pasuje do mojego Miśka
mój panel (tylko z 2 przyciskami do przednich szyb) ma nr MR 915958
Kurde co teraz ??
Pomóżcie..
Bizi78 - 11-04-2019, 05:40
Ale to w końcu masz uszkodzony cały panel czy sam przycisk, bo już się pogubiłem .
Dan23 - 11-04-2019, 08:34
tylko przycisk od strony kierowcy, drugi działa idealnie
|
|
|