To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Fotel kierowcy w opłakanym stanie

adbe1 - 20-02-2019, 18:59
Temat postu: Fotel kierowcy w opłakanym stanie
Ktoś wie od jakiego modelu pasują fotele do carismy po lifcie? Wszystkie są ok ale ten od kierowcy bardzo słabo wygląda...(robione pod lekkich kierowców?) Próbowałem szukać w necie ale też w ofercie rozpadówy same. Poradźcie coś, może ktoś ma doświadczenie co zrobić ew. kupić pokrowce zostanie...
apg2312 - 20-02-2019, 19:58

Mam ten sam problem, tyle, że Carismą przediftową.
Teoretycznie powinny pasować fotele z Volvo V40/S40 i Space Stara (ta sama płyta podłogowa), ale to jest teoria.
Chyba najlepszym rozwiązaniem jest znalezienie dobrego tapicera samochodowego, i naprawa fotela. U mnie koszt jest z grubsza porównywalny z cenami foteli w dobrym stanie na Allegro. Tyle tylko, że foteli kierowcy w dobrym stanie praktycznie nie ma, a jeśli już, to zwykłe, bez poduszki bocznej.
Strzelam zresztą, że zaczyna się zarywać (lub masz już zarwaną) siatkę fotela :
https://allegro.pl/oferta/sprezyna-siatka-fotela-carisma-napraw-fotel-oryg-7238288709
ale nawet jeśli to tylko gąbka lub materiał, to tapicer da sobie radę.

Stach - 06-03-2019, 18:32

Ja mój od kierowcy dałem do regeneracji. Ok 180zł . Ale jest teraz wypas😀
Havoc - 12-06-2019, 07:48

Które fotele miały poduszki boczne w Carismie? Myślałem że sposobem na posiadanie takich jest tylko adaptacja foteli z przedliftowego V40.
MichciuGT - 12-06-2019, 19:29

nie jestem pewny, ale zdaje mi się że tylko w poliftowych Carismach były poduszki boczne w fotelach, ale zawsze można sprawdzić czy jest poduszka zaglądając pod fotel i patrząc czy jest podłączony przewód od poduszki powietrznej (żółty)
apg2312 - 12-06-2019, 21:01

MichciuGT napisał/a:
zdaje mi się że tylko w poliftowych Carismach były poduszki boczne w fotelach

Zdaje Ci się. W przedliftowych też były. W każdym razie u mnie jest, a Cari mam przedliftową.

Havoc - 13-06-2019, 08:12

Sam fotel chyba też powinien mieć znaki o poduszce na boku prawda? Możecie podesłać fotkę jak fotel z poduchą wygląda? Ciekawe, bo myślałem że żeby te poduchy mieć to tylko trzeba szukać części z volvo przedliftowego.
Bizi78 - 13-06-2019, 08:31

Powinna być plastikowa, gumowa naszywka SRS jak w aukcji.
https://allegro.pl/oferta/prawy-fotel-pasazera-mitsubishi-carisma-99-04-6888022978
W MSS czasem była mała wszywka jak przy tylnej kieszeni w jeansach.

Havoc - 13-06-2019, 08:45

Dzięki, tak jak myślałem, moje skórzane nie mają nic. W sumie takich foteli z Carismy to w ogóle nigdzie nie widziałem (a trochę się rozglądałem). Przynajmniej w UK wygląda na to że mogły nie występować albo wszystkie zostały już zezłomowane, bo i Carin tu już prawie nie ma w ogóle :D
Bynio - 26-08-2020, 12:55

ja włożyłem z mitsubishi Colt. pasuja idealnie. moze nie tak wygodne jak ori z carismy. ale trafily sie w prawie idealnym stanie.