To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - L200 2007 światła przeciwmgielne przód - moduł etacs

ramp - 22-02-2019, 09:41
Temat postu: L200 2007 światła przeciwmgielne przód - moduł etacs
Witam,
Mam problem ze światłami przeciwmgielnym przednimi. Światła nie działają, elektromechanik, u którego byłem stwierdził, że przełącznik (kupił inny do sprawdzenia) wiązka i same światła są sprawne a problem leży po stronie konfiguracji modułu. Ponieważ nie miał narzędzia do konfiguracji tegoż modułu wysłał mnie do ASO.
Wczoraj byłem w ASO Kielce i Panowie stwierdzili, że w module ETACS nie mogą znaleźć ustawień świateł przednich przeciwmgielnych i mi ich nie mogą uruchomić. Na początku sugerowali, że mój konkretny egzemplarz fabrycznie nie był wyposażony w światła przeciwmgielne przednie, i ktoś zamontował mi zderzak przedni z halogenami , które nie mogą działać. Potem sprawdzili dokładnie po numerze VIN „MMBJNKB407D098084” i okazało się że samochód jest fabrycznie wyposażony w halogeny.
Ostatecznie stwierdzili, że ktoś wgrał mi do modułu ETACS dane z samochodu bez halogenów i nie mogą mi pomóc. Sugerowali zakup modułu ETACS z samochodu z wyposażeniem takim jak mój.
Cała sytuacja wydaje się dziwna, a facet z ASO nie wzbudził mojego zaufania. Czy ktoś z Was może pomóc, albo skierować mnie do dobrego serwisu?

Bizi78 - 22-02-2019, 09:59

Skontaktuj się z tokyo.
ramp - 16-03-2019, 20:20

Po spotkaniu z Tokyo wszystko już jasne.
Miałem w aucie włożony Etacs od innego samochodu - wersji podstawowej. Nie było możliwości by skonfigurować światła przeciwmgielne...
Kupiłem na allegro Etacs z nowszej wersji auta, Tokyo zaprogramował mi pilot centralnego zamka i oprócz świateł przeciwmgielnych włączył jeszcze kierunkowskazy "autostradowe" :)
Super Dziękuję