To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Batmobil Stadiona czyli Outlander TURBO

staszq2 - 26-02-2019, 12:01
Temat postu: Batmobil Stadiona czyli Outlander TURBO
Cześć Wszystkim MM :wink:
W sobotę zakupiłem O1T sprowadzonego ze Szwecji. Niestety bieda edyszyn bo nie ma ASR, ESP, 8 poduszek, dwustrefowego climatronica, keyless go itp. ale jakoś przeżyje :roll:
Ogólnie nalatane 247 kkm, udokumentowane, sprawdzone i na tyle autko wygląda. Cały w oryginale jak u każdego handlarza 8) i tak jest, skromne 80 mikrona na całej budzie, nic nie kombinowane w serii, zdrowy spód bo ktoś kiedyś robił konserwe, po prostu cud miód malina... Ale żeby nie było różowo hyhy to oczywiście pęknięty kolektor dookoła przez co trochę traci mocy ale już się robią nowe sztuki z kwasiaka :twisted: zawiecha się tłuczę i ma lekko wgniecione prawe tylne drzwi. Zdjęć jeszcze nie zamieszczam ale wkrótce zapodam oczywiście. Ogólnie Batmobil daje radę. Co będzie i jakie plany to rzecz jasna będzie na bieżąco uzupełniane... Jako, że mam świra na punkcie O1T to wiadomo, że na wymianie rozrządu i olejów się nie skończy :tongue3: ale nie będzie też szaleństwa dużego 8) [/b]

W@sio - 26-02-2019, 12:17

Pierwszy! :D

No pięknie Stanisław! Wróciłeś do macierzy! Powoli ogarniaj i pokazuj co to zanabyłeś drogą kupna :D

Bzyk_R1 - 26-02-2019, 15:08

Byłem, widziałem, jeździłem. Będzie z niego auto, dobra baza do budowy kolejnej perełki na forum. Oczywiście ma parę wad jak właściciel napisał ale jest dobrze. Do pełni szczęścia brakuje jedynie szyberdachów. Wkrótce będzie siać spustoszenie na Podkarpaciu :wink: Gratulacje Staszek i do roboty, lepiej niż do Ciebie (Mitsuhouse) trafić nie mógł.
lolo.lolo - 26-02-2019, 22:01

Trzeci 🤣
Trzeba będzie zawitać do stodoły Stadiona i pooglądać to cudo 😜
Stachu ...... Nadciągam 😈

staszq2 - 02-03-2019, 22:45

Żeby nie było to wrzucam fotki Misia takie na szybko zrobione :wink:

cerutti - 03-03-2019, 19:02

Pochwal się środkiem:)
staszq2 - 03-03-2019, 20:45

cerutti napisał/a:
Pochwal się środkiem:)

Już późno, jutro zrobię :P
Na pierwszy rzut poszły oleje, świece i odgrzybienie środka

Na chwilę wpadł patent Krzysztofa

No i powoli jakieś tam detale się obrabia, narazie początek czyszczenia dekielków :mrgreen:

A ze tłumik końcowy troszkę straszył to przed docelowym wydechem na chwilę go "ukryłem" :p

No a że kolektor pęknięty to materiał poszedł do spawania :twisted:

W przyszłości kwestia zmiany świnki na coś lepszego ale to najpierw pewnie belbechy w silniku pójdą do wymiany bo jak to poniżej zaimplemetuje to seria może mieć problem :P na chwilę obecną jest ta mniejsza

CDN...

staszq2 - 20-03-2019, 09:02

Mała aktualizacja. Powoli szykuję sobie graty do odtwarzania stanu Outlandera sprzed kilkunastu lat :P
Na pierwszy rzut saneczki tył, stan bardzo dobry ani jednej dziureczki 8)

Zbiornik, stabilizator. Zbiornik po piaskowaniu okazał się dziurawy, milimetrowe dziureczki wokół wlewu ale się zrobi, ewentualnie mam jeszcze inne zbiorniki to się zobaczy który lepszy :mrgreen:

Kolektor OEM kwasiak jest

Trochę odświeżonej blachy spod maski

No i najważniejsze... PISZCZAŁKI :P

Jakieś gumki, tuleje i inne pierdołki

Co do przednich sanek to zawsze jakieś mam czy to nowe czy zregenerowane :twisted:

No i powoli trzeba się zabierać do roboty...

Bzyk_R1 - 20-03-2019, 09:17

Z tego cielaczka to wyrośnie niezły byk.
eremita - 20-03-2019, 09:44

Gratulacje zakupu :D
staszq2 - 20-03-2019, 20:37

Bzyk_R1 napisał/a:
Z tego cielaczka to wyrośnie niezły byk

Tylko trzeba go dobrze utoczyć :mrgreen:
eremita napisał/a:
Gratulacje zakupu

A dziękuje :)

staszq2 - 21-03-2019, 10:35

Saneczki dotarły, oczywiście zabezpieczone epoksydem i nowa warstwa lakieru, zbiornik pospawany i się robi :mrgreen:

krzyslikejazz - 26-03-2019, 01:00

Witam kolegę z Jasła, kilka miesięcy temu sprzedałem primere p11 gt i sam szukam outlandera turbo.
Masz piękną maszynę, gratuluje zakupu.

staszq2 - 26-03-2019, 18:41

krzyslikejazz napisał/a:
Witam kolegę z Jasła

To ja witam kolegę z Jasła 8) jam Ci z Jarosławia :mrgreen:
Dzięki krzyslikejazz, ja również pierwszy raz do Turbiacza przesiadłem się po Primerze P11 :wink:
Powodzenia w wyszukaniu tego jedynego :wink:

krzyslikejazz - 27-03-2019, 10:42

Oj tak, ale ze mnie gapa, RJA, nie RJS :) , a ja od 3 lat wynajmuje pokoj i pracuje w Bydgoszczy. Pięknie sie zabrales za auto, podziwiam.