To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Wymiana anteny na płetwę

spirosun - 13-04-2019, 09:42
Temat postu: Wymiana anteny na płetwę
Zastanawiam się nad wymianą anteny na płetwę (mozna znalezc pod kolor oryginał) tylko pytanie o demontaz starej i montaż nowej. Jak się do tego zabrać? Trzeba zdemontowac lampke i tam jest jakas srubka? Czy to jest plug and play czy trzeba cos rzeźbić?

Jak ktoś przerabiał ten temat to prosze o info:)

Amstaf11 - 13-04-2019, 15:45

Witam
mam założona płetwę w miejsce oryginalnego bata. Nic nie trzeba demontować. Płetwa ma przewód ze śrubką który wkręcasz w miejsce bata. Problemem jest to, że dostępna płetwa jest montowana na taśmę dwustronną która to nie uszczelnia w O3 płetwy na dachu. Sprawdziłem organoleptycznie. Ja płetwę przykleiłem klejem do spojlerów ( mam biały samochód i biały klej ) ale podobno ludziska kleją klejem do szyb ( czarny kolor ). Płetwa jest trochę mniejsza od oryginalnej ale widać to dopiero porównując auto do auta. Płetwa nieznacznie słabiej odbiera fale radiowe ( daleko od stacji zwiększają się zakłócenia ) ale jest to do przyjęcia.

spirosun - 13-04-2019, 18:06

Dzieki za odpowiedz, mialem na mysli oryginalna pletwe ale zobacze tez zamiennik. Lakierowales czy kupiles juz pod kolor? Pasowal odcien? Ja m czarną perłę
Amstaf11 - 13-04-2019, 18:36

Oryginalna kosztuje ok 700 zł. Ja kupiłem podróbę za 35 zeta i malowałem razem ze spojlerem.
Mam białą perłę i trudno było dobrać kolor. Widziałem u chińczyka na ali...... niby mają pod kolor i oryginalnie podrabiane... ale czas oczekiwania mnie dobijał.....
Jak sobie przypomnę jak wpisać zdjęcia to wyślę ci fotkę oryginał i podróbę :)

wybitny2 - 15-04-2019, 15:58

spirosun napisał/a:
Dzieki za odpowiedz, mialem na mysli oryginalna pletwe ale zobacze tez zamiennik. Lakierowales czy kupiles juz pod kolor? Pasowal odcien? Ja m czarną perłę

W sprawie oryginalnej anteny zgłoś się do tokyo koleś ma mega wiedze , jedyne koleś co zrobił na mnie wrażenie ,swoja wiedza

spirosun - 16-04-2019, 11:23

dzięki ale zgłaszałem się już do niego 2 razy ale za kazdym razem zostałem olany więc wiecej się zgłaszał nie będę
wybitny2 - 16-04-2019, 18:31

spirosun napisał/a:
dzięki ale zgłaszałem się już do niego 2 razy ale za kazdym razem zostałem olany więc wiecej się zgłaszał nie będę

tokyo nie możliwe ,znam go osobiście i spoko koleś .

tokyo - 20-06-2019, 12:09

u chinczyka antena to pletwa w wiekszosci przypadkow ze sruba i drucikiem

ori antena posiada wbudowany wzmacniacz oraz poliftowe posiadaja wzmacniacz/odbiornik DAB
ori antena do outlandera O3 posiada podniesiony nosek do gory a wszystkie plskie sa do ASXa ale pasuja do Outlandera 2

ori anteny dzialaja lepiej niz anteny "patyczkowe"

P.S.
Spirosun - zazwyczaj jak jestem w wawie i okolicy to kilka dni i do wszystkich staram sie napisac po skonczonej pracy, do ciebie rowniez napisalem ale nie otrzymalem odpowiedzi czy aktualne

spirosun - 24-06-2019, 16:56

tokyo napisał/a:
u chinczyka antena to pletwa w wiekszosci przypadkow ze sruba i drucikiem

ori antena posiada wbudowany wzmacniacz oraz poliftowe posiadaja wzmacniacz/odbiornik DAB
ori antena do outlandera O3 posiada podniesiony nosek do gory a wszystkie plskie sa do ASXa ale pasuja do Outlandera 2

ori anteny dzialaja lepiej niz anteny "patyczkowe"

P.S.
Spirosun - zazwyczaj jak jestem w wawie i okolicy to kilka dni i do wszystkich staram sie napisac po skonczonej pracy, do ciebie rowniez napisalem ale nie otrzymalem odpowiedzi czy aktualne

@tokyo
Spoko u mnie temat nadal aktualny tj czujniki parkowania przód czarne oraz nowy ciekawy problem - czasem (rzadko tj co 1000km) zdarzy się ze wywali bląd kata - catalyst threshold below efficiency bank1 ale to dzieje się tylko wtedy gdy gaszę silnik po dluzszej jezdzie i np tankuje po czym znow ruszam. jesli jade nawet 300km bez gaszenia silnika to sie nie zapala check engine. Napisz na priv kiedy bedziesz w Warszawie to może się uda złapać, jak to mówią do 3 razy sztuka :)