Outlander I GEN Techniczne - Przycisk sterowania lusterek outlander I
Ututututu - 19-04-2019, 18:05 Temat postu: Przycisk sterowania lusterek outlander I Witam.
Pytanko moje brzmi : z ilu elementów składa się przycisk od sterowania lusterkami w outlanderze 05r.?
Wyjaśniam moje dziwne pytanie-posiadam takowy pojazd od 2 mies. i dopiero wczoraj musiałem jechać w nocy. Zauważyłem , że kilka żarówek od podświetlenia np. włącznika halogenów czy ściemniacza podświetlenia jest spalonych. Jako , że przy okazji wymieniłem wszystkie na jaśniejsze postanowiłem zajrzeć do przycisku sterowania lusterkami czy również jest podświetlany. Po obdukcji złożyłem go na szybko następnej nocy, podłączyłem i niestety nie działa. Konstrukcja prosta , złożyć niby źle się nie da ale chyba coś zgubiłem. Guzik jakoś dziwnie się wciska , ( nie czuć oporu podczas próby sterowania). Plastik , gumka , płytka z gniazdem , obudowa. Tyle mam. Czy nie powinno tam być jakiejś sprężynki , "wypychającej" ten guzik?
Sorry jeśli zły dział wybrałem , lub jeśli gdzieś to jest opisane - chociaż nie znalazłem nic na ten temat.
Na forum jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość i tym bardziej liczę na pomoc.
Wiem , że po ciemku to nie robota ale choruje zaawansowanie na brak czasu w ciągu dnia.
Pozdrawiam
Bzyk_R1 - 19-04-2019, 20:59
A ten na dole suwak L i R dobrze złożyłeś? Być może jest na środkowym położeniu albo źle złożyłeś i nie można przestawić sterowanie lewe prawe. Wtedy nie ma prądu na padzie i lustra nie śmigają.
Ututututu - 02-05-2019, 17:09
Sorry , że dopiero odp. Ale nie miałem czasu zajrzeć. A usterka taka , że da się z nią żyć😜
Dziś rano rozebrałem przycisk , przełożyłem suwak od przełączania lusterek o 180' i śmiga. Dzięki za podpowiedź.
|
|
|