Pajero III - [3.2] Konwerter i koło zamachowe - help z doborem właściwego
RogerIZ28 - 24-04-2019, 18:16 Temat postu: [3.2] Konwerter i koło zamachowe - help z doborem właściwegoWitajcie
Panowie moderatorzy przepraszam za dublowanie tematu, proszę o nieusuwanie gdyż dotyczy jednocześnie l200 2.8 i Pajero III 3.2 DiD
Drodzy Panowie Rozpadło się w mojej L200 (automat) koło zamachowe (zwykłe) i trochę ruszyło konwerter
Auto jest z 2004' co więcej przeznaczone było na rynek emiratów arabskich
Szukając konwertera i koła natknąłem się na problem, myślałem że silnik 2.8TD (bo taki mam) 4m40 występował z jednym automatem, konwerterem kołem itp... czyli najłatwiej szukać gratów z Pajero II
Niestety w tej Lce skrzynia itd najwyraźniej jest już 'nowszego typu' i wygląda mi to na 3.2 DiD
Tylko 3.2 ma ten wałek wychodzący ze skrzyni dwu stopniowy. Z 2.8TD czy z 3.5GDI itd jest zupełnie inna
Wydaje mi się więc że powinienem szukać gratów z 3.2DiD, nie mniej nie znalazłem konwertera o identycznych numerach, co oznaczają te oznaczenia? np te duże 'RC' na ogół piszę na nich C2, i zupełnie inne numery na każdym...
Ktoś jest w stanie jakoś pomóc? Na co patrzeć, może ktoś tutaj ma takie graty na sprzedaż? a może ten konwerter jest ok? (mechanik mówi że ta oś wchodząca w silnik jest pokiereszowana-widać na foto wyżej i dlatego trzeba wymienić)