To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer VIII 1.8 - proszę o ocenę.

lukaslukas64 - 02-05-2019, 13:31
Temat postu: Lancer VIII 1.8 - proszę o ocenę.
Dzień dobry,

Czy budżet 35 tys jest wystarczający na lancera z 2010 1.8 benzyna w sedanie?
Oglądał może ktoś to auto?
Moim zdaniem cena trochę przestrzelona patrząc że to biedaedytion.
Szukam od prawie 2 miesięcy i nic sensownego nie mogę znaleźć.
Chciałem coś z Niemiec ściągnąć, ale firmy tym się zajmujące mówią, ze za 35 nie da rady ściągnąć tego rocznika i silnika.

Lancer 1.8 salon Polska

Mazin89 - 03-05-2019, 11:52

Generalnie sprzedający troszkę naściemniał, przynajmniej na OLX bo to wersja Inform a nie Invite, czyli jak mówisz biedaedytion. Jeżeli jest w dobrym stanie jak twierdzi sprzedawca i rzeczywiście pochodzi z Polski, ma na to papiery i widnieje w Cepiku, to czasami warto dopłacić ale nie wiem czy aż tyle - nie orientuję się dobrze w cenach "zwykłych" Lancerów. Próbowałem sprawdzić jego historię w Cepiku ale do tego jest potrzebny numer rejestracyjny a blachy są zakryte. Ja kupując Hondę Civic UFO zapłaciłem trochę więcej niż średnia cena, ale miałem na dokumentach i w Cepiku jej historię (od 2014 można sprawdzić przebieg coroczny) i nie żałuję.
Wydech El - Tec wg producenta od 3400 zl plus około 800 zł za poprzeczny końcowy i dwa wyloty. Czyli mógł kosztować w sumie około 4200 zł. No i za stylizacje Evo i naklejkę WRC sobie pewnie cenę windują :D

Bizi78 - 03-05-2019, 12:15

Mazin89 napisał/a:
Próbowałem sprawdzić jego historię w Cepiku ale do tego jest potrzebny numer rejestracyjny a blachy są zakryte.

WZ2329M ma się ten sokoli wzrok :mrgreen: .
Auto bez ważnych badań technicznych :? .

oEdGein - 03-05-2019, 12:21

Myślę że jak za ten rok to sporo .

Widzę że wydech jest zmieniony , jednak on już jest założony więc sprzedający nie odzyska całej kasy wsadzonej w wydech .
Zwróciłem uwagę na tylnie lampy z czarnymi środkami, świetnie one wyglądają i chciałbym takie u siebie , jednak one nie sa tyle warte aby podnosić cene samochodu do takiej kwoty .

Nie pamiętam już jak to było z tym wyposażeniem.
Inform z tego co pamiętam to typowy golas jak u moich rodziców .
Czyli klima manualna , kierownica zwykła (bez przycisków) itd .
więc inform to raczej nie jest .

Chociaż z drugiej strony jeśli byłby to Invite to zdaje się powinie mieć lepsze nagłośnienie , włącznie z głośnikiem w bagażniku którego nie widzę po lewej stronie .
Więc przyjrzałbym się dlaczego go brakuje .
Oczywiście mogło mi się coś pomieszać z tymi wersjami :)

Mazin89 - 03-05-2019, 12:26

Bizi78 napisał/a:
WZ2329M ma się ten sokoli wzrok :mrgreen: .

I do tego płaszcz porucznika Colombo ukryty w szafie bo chyba składałeś ten numer z odbić w szybie :D Bo za cholerę go nie widzę :D Chyba, że naklejkę udało Ci się odczytać.

Bizi78 napisał/a:
Auto bez ważnych badań technicznych :? .

Słabo, chyba, że sprzedający ma stację diagnostyczną na miejscu. Ale to z kolei utrudni wizytę na "niezależnej" stacji w celu sprawdzenia go. Po sprawdzeniu w Cepiku wychodzi, że pierwszy przebieg zanotowano w 2016, a dane niby gromadzą od 2014. Ja mogłem sprawdzić też od tego roku historię mojej Hondy, ale spotkałem się z wieloma opiniami, że Cepik nie działa jeszcze prawidłowo, także może to być wina systemu.

oEdGein napisał/a:
Inform z tego co pamiętam to typowy golas jak u moich rodziców .
Czyli klima manualna , kierownica zwykła (bez przycisków) itd .
więc inform to raczej nie jest .

https://tiny.pl/trk4j

Wg VIN wersja Inform.

oEdGein napisał/a:
Widzę że wydech jest zmieniony , jednak on już jest założony więc sprzedający nie odzyska całej kasy wsadzonej w wydech .

Nigdy nie odzyska się wszystkich kosztów jakie zainwestowało się w auto.

HUGIO - 03-05-2019, 12:39

Mazin89 napisał/a:
stylizacje Evo

No z tej stylizacji, to tylko spojler z tyłu jest, chyba że to dziwne oklejenie przedniego zderzaka też się w to wlicza :roll:

Obstawiam, że auto jest na zimówkach, bo nikt by nie jeździł na 16" inwestując w wygląd. Dodatkowo w bagażniku wzmacniacz (z wyglądu przypomina CRUNCH GTI 2100), obstawiam że była też tuba, ale poprzedni właściciel zabrał - jest możliwość, że głośniki były wymieniane.

Białe sedany z tym silnikiem są rzadko u nas spotykane (zwłaszcza Polski salon), więc ceny są takie, jakie handlarz sobie wymyśli, a prędzej, czy później ktoś i tak kupi :?

Mazin89 - 03-05-2019, 12:41

HUGIO napisał/a:
stylizacje Evo

No z tej stylizacji, to tylko spojler z tyłu jest, chyba że to dziwne oklejenie przedniego zderzaka też się w to wlicza :roll:

Oj zbijam się z tej stylizacji Evo tylko. Chociaż z takimi nakładkami na zderzak przedni już się spotkałem. Poza tym są jeszcze nakładki na progi. No i wydech podwójny. Generalnie do Evo look mu bardzo daleko.

HUGIO - 03-05-2019, 13:11

Mazin89,
Mnie właśnie zawsze bawi, gdy Lancer SB ma same nakładki na progi (które w wersji Intense już chyba były w standardzie) i już w ogłoszeniu piszą pakiet stylizacyjny evo :roll:
W sedanie właśnie te do przedniego zderzaka (dzielonego) też chyba były w pakiecie wyższej opcji wyposażenia, a nie jako dodatkowy "pakiet evo".
//Edit
A jak ma już spojler, bo by najchętniej chyba od razu pisali, że to model evo :D

Mazin89 - 03-05-2019, 13:20

HUGIO napisał/a:
Mnie właśnie zawsze bawi, gdy Lancer SB ma same nakładki na progi (które w wersji Intense już chyba były w standardzie) i już w ogłoszeniu piszą pakiet stylizacyjny evo :roll:

Przecież wiadomo, że za same trzy litery EVO wartość auta wzrasta o kilka tys. :D do tego znaczek Ralliart na grillu i wogóle będzie kosa :D ale handlarze z reguły robią tak jak piszesz - jeden element i już wspaniały "pakiet Evo". Przypomina mi to trochę przyklejenie znaczka "M power" na BMW.
Co do tego co piszesz o progach i nakładkach to szczerze mówiąc nie wiem w których wersjach co było standardem.

Bizi78 - 03-05-2019, 13:31

Parę tysi dochodzi jeszcze za naklejkę WRC na tylnej klapie :wink: .
RalfPi - 03-05-2019, 22:40
Temat postu: Re: Lancer VIII 1.8 - proszę o ocenę.
lukaslukas64 napisał/a:
Dzień dobry,

Czy budżet 35 tys jest wystarczający na lancera z 2010 1.8 benzyna w sedanie?

Chciałem coś z Niemiec ściągnąć, ale firmy tym się zajmujące mówią, ze za 35 nie da rady ściągnąć tego rocznika i silnika.
[/URL]

Tak - wystarczajacy. Wpisz sobie w popularny serwisie aukcyjnym i zobacz po ile stoją (cena zakupu to kolejna sprawa) Lancery w DE.
A cena 35 tysi to naprawde spory budzet na Lancera z 2010r.

lukaslukas64 - 04-05-2019, 22:59

W przyszłym tygodniu podjadę i obejrzę. Cena spora jak dla mnie. Jakby dało sie zbić, to może i wezmę.
Kłopot z Lancerami w DE jest taki, że praktycznie ich nie ma. Przez ten czas który szukam ani jedna sztuka warta uwagi się nie trafiła na portalach w DE. Nawet u nas za wiele nie ma.
Oczywiście mówię o sedanie w jasnym kolorze, benzyna 1.8.
SB jest więcej, ale tego nie chce.

W CEPIKU jest błąd z Mocą - 103KM pewnie ktoś kto wpisywał, pomylił 4 z 0.

HUGIO - 05-05-2019, 13:36

lukaslukas64,
Tam masz 103kW, a nie KM ;) (103kW = 140KM)

lukaslukas64 - 05-05-2019, 15:04

HUGIO napisał/a:
lukaslukas64,
Tam masz 103kW, a nie KM ;) (103kW = 140KM)

Tak tak, mój błąd ;)