To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Space Gear remont kapitalny podwoziach! wczoraj

Pablos - 22-05-2019, 08:36
Temat postu: Space Gear remont kapitalny podwoziach! wczoraj
Witam. Mam Space Gear z 1998r który niestety nie przeszedł przeglądu gdyż ma skorodowane podwozie, skorodowane i popękane podłużnice. Jestem z Warszawy. Zna ktoś może jakieś specjalisty który mógłby się podjąć naprawy ? Bardzo mi zależy na naprawie " miska" gdyż poprostu cała rodzina, a głównie zona pokochała ten samochód i nie chcielibyśmy go oddawać na złom.
Pozdrawiam
Paweł

Alabama - 22-10-2019, 09:44

Cześć, podłączam się do pytania. Gdzie najlepiej remontować podwozie w MSG? Może jednak ktoś odpisze?
Bizi78 - 22-10-2019, 10:06

Alabama, spytaj w serwisie mitsumaniaków może mają namiar na jakiegoś sprawdzonego blacharza.
Alabama - 22-10-2019, 20:23

Dzięki!
Marcino - 22-10-2019, 22:57

Pokaz jakieś zdjęcia.
Alabama - 23-10-2019, 07:47

Marcino,

zdjęć nie mam jeszcze zbyt dużo, poniżej link:

https://drive.google.com/drive/folders/18Gx2BjgX9CDlP8ucoQD1dfgpeLuxy5cf?usp=sharing

Z wierzchu na karoserii są dopiero drobne bąble, więc nie fotografowałam, ale ten spód mnie martwi.

Marcino - 23-10-2019, 11:19

Podłużnice do spawania to napewno, ciekawe jak podłoga i progi.
Tak prawdę mówiąc to rdzy na elementach podwozia jest sporo. Trzeba by wszytko zwalić, odświeżyć (wypiaskować) zabezpieczyć i wtedy by było. Roboty sporo, bo nawet zwrotnice czy osłony są mocno skorodowane. Koszt możne być spory. Wiem ze sa zakłady co sie zajmują konserwacja i odświerzaniem elementów zawieszenia ale nie wiem jak ze spawaniem.
Roboty duzo, a blacharze wolą łątwą robote i szybką kase w samochodach powypdkowych czy sprowadzanych.
Powodzenia