To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Patent na domykanie ,otwieranie i uchylanie szyb

wybitny2 - 27-07-2019, 20:18
Temat postu: Patent na domykanie ,otwieranie i uchylanie szyb
Witam wszystkich ,chce pochwalić się moim nowym modem ,pacjent outlander 2014 rok . Denerwowało mnie to ze szyba kierowcy jest tylko automatyczna i postanowiłem to zmienić, działa to na zasadzie ze szyby są domykane lub otwierane po kolei , jest tez możliwość uchylania szyb . Procedura na zasadzie podwójne zamkniecie domyka szyby , otwarcie ,zamkniecie ,otwarcie otwiera szyby a uchylanie szyb 4 cm trzeba zamknąć ,otworzyć zamknąć ,działa tez jak mamy przycisk w drzwiach , zamkniecie przy drzwiach przyciskiem, przytrzymanie przycisku domyka szyby . Nie znam szczegółów bo jestem laikiem , chce podziękować tokyo bo to on do tego się przyczynił że zagościł uśmiech na mej twarzy .
Brodzins - 27-07-2019, 22:05

Też na to czekam... Ale procedure opisales tak że musiałem na głos czytać aby załapać 😂😂😂

Guzik na pilocie:
2 x zamknij : domyka wszystkie szyby
Otwórz-zamknij-otwórz: opuszcza wszystkie szyby
Zamknij-otwórz-zamknij : uchylenie szyb o 4 cm

wybitny2 napisał/a:
działa tez jak mamy przycisk w drzwiach , zamkniecie przy drzwiach przyciskiem, przytrzymanie przycisku domyka szyby .

Chodzi o przełącznik na drzwiach ?
Przytrzymanie przez chwilę domyka szybe, czyli tak jak w oryginale szyba kierowcy?

wybitny2 - 28-07-2019, 12:41

Brodzins napisał/a:
Też na to czekam... Ale procedure opisales tak że musiałem na głos czytać aby załapać 😂😂😂

Guzik na pilocie:
2 x zamknij : domyka wszystkie szyby
Otwórz-zamknij-otwórz: opuszcza wszystkie szyby
Zamknij-otwórz-zamknij : uchylenie szyb o 4 cm

wybitny2 napisał/a:
działa tez jak mamy przycisk w drzwiach , zamkniecie przy drzwiach przyciskiem, przytrzymanie przycisku domyka szyby .

Chodzi o przełącznik na drzwiach ?
Przytrzymanie przez chwilę domyka szybe, czyli tak jak w oryginale szyba kierowcy?

Dokładnie tak jest procedura na pilocie , wybacz jestem laikiem wiec może tak niezrozumiale napisałem,przepraszam

Brodzins - 28-07-2019, 13:24

Nie no coś Ty, nie czepiajmy się szczegółów:)

Jak to działa w praktyce ?
Długo już testujesz ten patent?

wybitny2 - 28-07-2019, 19:18

Brodzins napisał/a:
Nie no coś Ty, nie czepiajmy się szczegółów:)

Jak to działa w praktyce ?
Długo już testujesz ten patent?

Dwa tygodnie to mam , jakoś tak ,działa nie ma z tym problemu , uchylanie szyb szczególnie latem przydatna sprawa , podchodzi się do okna pyk i szybki uchylone jak się chce gdzieś jechać a wnętrze nagrzane , tylko trzeba się odzwyczaić zamykania szyb przed gaszeniem bo nieraz chce to zrobić . Przepraszam nie było mnie i na szybko pisałem , wszystkie szyby są auto tak jak ta po stronie kierowcy . Tokyo miał kilka modułów nic mi nie narzucał , powiedział plusy minusy każdego z nich ,wybraliśmy odpowiedni do mojego rocznika 2014, szyby muszą domykać się po kolei żeby nie obciążały akumulatora ,ważna jest zima , domykanie szyb parami będzie bardzo obciążało akumulator wiec moduł został dobrany do mojego outka .

Brodzins - 28-07-2019, 21:03

Rozumiem. Szczerze w innym aucie nigdy tego w zimie nie używałem.
Jednak coś w tym jest, że akku obciąża.
No nic, trzeba to zamówić....

wybitny2 - 28-07-2019, 21:33

Brodzins napisał/a:
Rozumiem. Szczerze w innym aucie nigdy tego w zimie nie używałem.
Jednak coś w tym jest, że akku obciąża.
No nic, trzeba to zamówić....

Tokyo mówił ze jak seryjnie coś jest to się tego nie odczuwa , dlatego pomaga dobrać odpowiedni moduł bo to bardzo ważne ,ja jestem mega zadowolony .

joujoujou - 29-07-2019, 17:00

No to jak szefowa się o tym modzie dowie, to spokoju mi nie da. ;)
Brodzins - 29-07-2019, 21:11

joujoujou napisał/a:
No to jak szefowa się o tym modzie dowie, to spokoju mi nie da. ;)

Zapraszam do kolejki....

:)