To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer, mały tuning

Nephus - 03-08-2019, 20:04
Temat postu: Lancer, mały tuning
Witam, chciałem się pochwalić oraz pomóc jak zrobić, bądź zainspirować do przeróbek :D Na razie przyciemniłem sobie szyby oraz przemalowałem kolor w kokpicie, aby podkreślić przemiany jakie zaszły to przedstawię zdjęcia przed i po.

[/img] [img][/img][img][/img] [img][/img]

Efekt końcowy

[img] [img][/img] [img][/img] [img][/img] [img][/img]

A teraz przedstawiam zmianę koloru w środku oczywiście przed i po :)

[img][/img] [img][/img]

Efekt końcowy

Przejdźmy do rzeczy:
- Szyby zostały przyciemnione na 95%, koszt: 480 zł
- Zmiana koloru to 400 zł plus 150 zł za demontaż i montaż elementów.

Poniżej podam link dla tych co lubią sami majsterkować i może pomóc jak wymontować elementy
https://www.youtube.com/watch?v=7xOR33tsE4U

Filmik na którym się inspirowałem przy zmianach.
https://www.youtube.com/watch?v=4VGVwbbWKEc

HUGIO - 03-08-2019, 20:53

Wnętrze wyszło ciekawie, podobno "dodatki wnętrza" właśnie najlepiej wyglądają w kolorze całego auta ;)

Nie boisz się, że te na kierownicy pod wpływem ciepła słonecznego i z rąk zaczną zostawiać ślady na dłoniach? Większość osób je z tego powodu okleja ;)

Mi osobiście w Lancerze (sedanie) do ciemnych szyb zawsze pasują przyciemnione lamy z tyłu :roll:

Nephus - 03-08-2019, 21:13

Co do kierownicy to szczerze nie brałem tego po uwagę :) . Na początku chciałem okleić to folią i byłem w firmie która zajmuje się tym profesjonalnie ale, powiedzieli że folia nie będzie się trzymać na tej powierzchni i nie podejmą się tego.
Co do lamp to ja osobiście mam mieszane uczucia, kwestia gustu.

piorunGSR - 03-08-2019, 22:46

szyby ok ale wnętrze bynajmniej jak dla mnie nie leży, w dodatku 550zł to kosztowało. rozbój w biały dzień. Ja bym zaczą od zmiany felg by auto nabrało wyglądu ale wiadomo kto co lubi. powodzenia i wytrwałości w "modach"
jacek11 - 03-08-2019, 23:06

piorunGSR napisał/a:
szyby ok ale wnętrze bynajmniej jak dla mnie nie leży,

No chyba nie tylko dla Ciebie nie leży :mrgreen:
piorunGSR napisał/a:
w dodatku 550zł to kosztowało. rozbój w biały dzień.

Biorąc pod uwagę ceny materiałów, to raczej za darmo :wink: weź pod uwagę, że to plastiki, i ciężko to gówno potem polerować, a czasem trzeba :wink:

piorunGSR - 04-08-2019, 00:16

te 550 to do fajnej felgi bym dołożył. Plastików bym nie ruszał wcale ale to moje zdanie autor projektu może ma inną wizję
Uwex - 04-08-2019, 09:30

hm... ? dla mnie za cukierkowo. Powodzenia w dalszych przeróbkach- auto ma się podobać Tobie :)
Hugo - 04-08-2019, 10:46

Gdyby logo na kierownicy zostało srebrne to byłoby w miarę OK, a teraz jest zbyt pstrokato. Popieram przedmówcę, te 550 zł można było dołożyć do jakichś innych felg, bo te co są na aucie to hmm... :wink:
Nephus - 12-08-2019, 20:08

Hugo napisał/a:
Gdyby logo na kierownicy zostało srebrne to byłoby w miarę OK, a teraz jest zbyt pstrokato. Popieram przedmówcę, te 550 zł można było dołożyć do jakichś innych felg, bo te co są na aucie to hmm... :wink:

Na zdjęciu kolor wyszedł jasny a w rzeczywistości jest ciemniejszy, podchodzący pod wiśnie. Znajomi mówią że całkiem zmienił się wystrój w środku, jest tak bardziej żywo i przestronnie. Możliwe że zdjęcia nie oddają tego w pełni jak na żywo.
Co do felg to będę chciał zamontować "18" co równa się z wymianą opon, ale wszystko w swoim czasie. Jak oglądałem felgi to takie które mi się podobają to koszt około 600 zł za sztukę.