To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - Kontrolka od drzwi + turbulencje

Sephirothsik - 07-08-2019, 17:17
Temat postu: Kontrolka od drzwi + turbulencje
Witam,
otóż miałem mały wypadek, wjechałem bokiem w drzewo, żadnych szkód, oprócz lekko wgniecionego boku i nie otwierających się drzwi pasażera, stąd też problem - pali się ciągle kontrolka, że drzwi są otwarte. Czy da się ją jakąś wyłączyć / usunąć całkowicie?

Kolejny mój problem, to gdy dochodzę do 80km/h i prędkość rośnie, to całym autem zaczyna trząść i to masakrycznie, gdy dochodzi do 100 km/h już trochę jest lepiej, ale nadal telepie autem. Od czego może być taki problem?

Pozdrawiam!

Bizi78 - 07-08-2019, 18:52

Sephirothsik napisał/a:
Czy da się ją jakąś wyłączyć / usunąć całkowicie?

Albo otworzyć drzwi i zobaczyć co jest z krańcówką albo wyjąć żarówkę z zegarów 8) .

Co do telepania to sprawdzałeś opony, może jakaś buła wyskoczyła :? .

Sephirothsik - 07-08-2019, 22:48

Bizi78 napisał/a:
Sephirothsik napisał/a:
Czy da się ją jakąś wyłączyć / usunąć całkowicie?

Albo otworzyć drzwi i zobaczyć co jest z krańcówką albo wyjąć żarówkę z zegarów 8) .

Nie da rady ich otworzyć, znaczy siłą bym mógł, ale wątpię, że potem bym je zamknął, a jechać z ciągle otwartymi jest już niebezpiecznie, więc wole jak są zatrzaśnięte. Wyjęcie samej żarówki załatwi sprawę? Znaczy prąd nie będzie dalej tam płynął i akumulator na tym nie będzie cierpiał?

Bizi78 napisał/a:
Co do telepania to sprawdzałeś opony, może jakaś buła wyskoczyła :? .

No jest mały guzek na prawej, przedniej oponie. Naprawdę to może być przyczyną? :shock: