Chcę kupić Lancera! - Prośba o ocenę Lancera
radomil001 - 19-08-2019, 00:50 Temat postu: Prośba o ocenę Lancera Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i chciałbym dołączyć do grona użytkowników i miłośników Lancera. Moja prośba ocenę auta z ogłoszenia, czy nic nie wydaje się podejrzane. Sprawdzałem historie i wygląda ok a przynajmniej tak mi się wydaje. Z góry dzięki
https://www.otomoto.pl/of...html#0df8f1cd93
Uwex - 19-08-2019, 10:25
radomil001- dla mnie jeden minus - brak w opisie, że bezwypadkowy.
Mazin89 - 19-08-2019, 11:06
Ramka zderzaka nieoryginalna. Na 1 i 3 zdjęciu widać prawy róg maski jakby było coś źle spasowane. Na połączeniu maski i zderzaka też ta szczelina nierówna i miejscami szeroka. Brak uszczelki między zderzakiem a maska. Te śruby też wyglądają jakoś dziwnie.
Kierownica jakby inny odcień. Może złudzenie optyczne przez światło. Lewar zmiany biegów chyba od audi.
No i Uwex już napisał, brak zaznaczonej bezwypadkowości.
czarny.marcin - 19-08-2019, 14:56
Uwex napisał/a: | radomil001- dla mnie jeden minus - brak w opisie, że bezwypadkowy. |
Jeśli ktoś szuka używanego samochodu z oryginalną powłoką lakierniczą to dla takich powinny być ogłoszenia z trzema "okienkami'' :
-bezwypadkowy
-bezkolizyjny
-nielakierowany
Sprzedaje się samochody jako bezwypadkowe ale po kolizyjne i żaden sędzia nie stanie po Waszej stronie , wedle opisu w ogłoszeniu jest bezwypadkowy i nic sprzedającemu nie zrobicie , bo wypadek to wypadek a kolizja to kolizja , poza tym to działa tylko w wypadku zarejestrowanej działalności gdzie obowiązuje rękojmia - handlujesz samochodami masz się znać na robocie i druga opcja prywatny właściciel ale pod warunkiem , że jest pierwszym właścicielem , inaczej nic mu nie udowodnią jeśli szkoda nie była np odnotowana w żadnym towarzystwie bo przydzwonił do drzewa i nie zgłosił bo AC brak albo takie kupił bo nie wiedział . Poza tym wypadek to jeśli są ranni i leczenie trwa powyżej 7dni inaczej to kolizja a samochód nadal bezwypadkowy , wiec to pusty slogan reklamowy do ogłoszenia .
HUGIO - 19-08-2019, 15:53
Mazin89 napisał/a: | Na 1 i 3 zdjęciu widać prawy róg maski jakby było coś źle spasowane. |
Ja to bym powiedział, że ta maska jest pofalowana trochę i róg błotnika pasażera jest uszczerbiony. O dziwnie spasowanym zderzaku nie wspomnę.
Mazin89 napisał/a: | Na połączeniu maski i zderzaka też ta szczelina nierówna i miejscami szeroka. |
Tam powinna być jeszcze uszczelka
Mazin89 napisał/a: | Kierownica jakby inny odcień. |
Bo jest obszywana, oryginalnie raczej nie było z perforowanej skóry.
Wydaje mi się, że to obszycie foteli jest nieoryginalne. bo nie spotkałem jeszcze z takimi "białymi"/błyszczącymi nićmi.
Radio i tunel środkowy też są słabo spasowane, a najbardziej te plastiki wewnętrzne na progu, co jest zdjęcie z metalową nakładką i napisem.
Ładnie plaka, albo innego środka poszło na panel klimatyzacji, bo wygląda jak nowy
Dalej już nawet nie chce mi się patrzeć i szukać
Leszkomis - 21-08-2019, 21:41
Jakkolwiek to śmiesznie może dla niektórych z Was zabrzmieć - ramki pod tablice ma od Polody, a to najbardziej dziadowski ASO Mitsubishi, z jakim się spotkałem. Nie brałbym auta, które przeszło przez ich serwis nawet z dużym rabatem.
Co do foteli, to akurat w tym roczniku w invite był taki wzór - mamy taki w rodzinie :)
I zdecydowanie coś z przodu było robione, bo brakuje uszczelki.
czarny.marcin - 25-08-2019, 02:40
Polski salon , polski serwis ,polski komis czyli najgorsza trójca do zakupu auta .Nigdy nie kupił bym samochodu jeżdzonego w Polsce
sla - 25-08-2019, 09:33
czarny.marcin napisał/a: | Nigdy nie kupił bym samochodu jeżdzonego w Polsce | Z jakiego powodu? Lepszy to ten od Niemca który płakał jak sprzedawał do tureckiego handlarza?
czarny.marcin - 26-08-2019, 03:00
sla napisał/a: | czarny.marcin napisał/a: | Nigdy nie kupił bym samochodu jeżdzonego w Polsce | Z jakiego powodu? Lepszy to ten od Niemca który płakał jak sprzedawał do tureckiego handlarza? |
Dokładnie lepszy ten od Niemca co płakał niż ten od sprytnego chciwego Polaka co się cieszył że się pozbył.
Samochód od hansa nawet jeżeli ma pewne niedoskonałości, to zwykle wynika to ze zużycia poszczególnych podzespołów. To samo auto po latach w Polsce jest już dotknięte magiczną ręką mechanika, któremu klient (oszczędny chciwy Polak) kazał wszystko zrobić tanio lub sam grzebał pod domem nie mając o tym pojęcia bo zawód zgoła odmienny niż mechanik. Doprowadzenie do ładu samochodu może być trudniejsze, niż gdyby nie był wcześniej naprawiany.
Poza tym mamy gorsze drogi i u nas większą korozję.
sla - 26-08-2019, 10:31
czarny.marcin napisał/a: | To samo auto po latach w Polsce jest już dotknięte magiczną ręką mechanika, któremu klient (oszczędny chciwy Polak) | Myślisz, że Niemcy są tacy wyrywni w wydawaniu pieniędzy? Wcale tak nie jest. W Polsce samochód kupiony w salonie , z uwagi na niższy status materialny w naszym kraju, jest często o wiele bardziej zadbany i taktowany jako wyjątkowe dobro. Również w Polsce mimo gorszych dróg samochody mają o wiele niższe przebiegi, ponieważ Polak najczęściej pracuje w pobliżu miejsca zamieszkania. Osobiście jeżeli miałbym kupować samochód używany, od pierwszego właściciela to wolałbym krajowy, niż z importu, gdzie praktycznie nic o nim nie wiadomo. Dobry samochód używany za granicą kosztuje drożej niż porównywalny w Polsce, dlatego albo handlarze musieliby dopłacać do interesu , o co raczej ich nie podejrzewam, albo po prostu handlują najczęściej szrotem. czarny.marcin napisał/a: | Dokładnie lepszy ten od Niemca co płakał niż ten od sprytnego chciwego Polaka co się cieszył że się pozbył. | Czy Ty jesteś Polakiem i też się cieszysz? Cwaniaki są wszędzie i narodowość nie ma tu nic do rzeczy. Zresztą w internecie jest cała masa filmów i artykułów na temat handlu sprowadzanymi samochodami.
Mazin89 - 26-08-2019, 18:36
czarny.marcin napisał/a: | od sprytnego chciwego Polaka co się cieszył że się pozbył. | .
Cytat: | któremu klient (oszczędny chciwy Polak) kazał wszystko zrobić tanio |
Nie wiem gdzie robisz swoje auto i za ile, ale nie mierz wszystkich swoją miarą. Nie wiem skąd taka moda od jakiegoś czasu, plucia na swój naród.
mkm - 27-08-2019, 02:56
Mazin89 napisał/a: | Nie wiem skąd taka moda od jakiegoś czasu, plucia na swój naród. |
Nie "od jakiegoś czasu" tylko "od zawsze"
Tak nas się uczy i tak się nauczyliśmy.
czarny.marcin, przeedytuj to na "Janusza", bo faktycznie słabo to brzmi - zwłaszcza powtórzone.
Leszkomis - 27-08-2019, 17:18
Mazin89 napisał/a: | czarny.marcin napisał/a: | od sprytnego chciwego Polaka co się cieszył że się pozbył. | .
Cytat: | któremu klient (oszczędny chciwy Polak) kazał wszystko zrobić tanio |
Nie wiem gdzie robisz swoje auto i za ile, ale nie mierz wszystkich swoją miarą. Nie wiem skąd taka moda od jakiegoś czasu, plucia na swój naród. |
Dokładnie - my w całej rodzinie kupujemy auta nowe z polskiego salonu, serwisujemy w ASO i po 8-10 latach sprzedajemy po czym, znowu kupujemy nowe z salonu i serwisujemy w ASO.
Ktoś powie, że to naiwność czy rozrzutność. O ASO z zasady mam złe zdanie, bo jak człowiek nie wywalczy, to palcem nie ruszą, ale z drugiej strony dzięki temu te auta jeżdżą i nie zdarzyło nam się od parudziesięciu lat, żeby któryś z samochodów stanął na drodze albo zwiódł w inny sposób. Wiem, że takich, jak to powiedział jeden znajomy "frajerów" nie ma za wielu, ale jak dbasz, tak masz, a ja bez auta, jak bez nogi. I jak ktoś kupuje od nas auto, to na starcie dostaje zadbany egzemplarz.
Inna sprawa, że cwaniaków, którzy kupują takie auto, pojeżdżą 2 lata nic nie robiąc i potem sprzedają za podobną cenę nie brakuje. I niby polski salon, niby większość przelotu ASO, itp. ale to już zupełnie inne auto niż to, które 2 lata temu my sprzedawaliśmy...
czarny.marcin - 30-08-2019, 14:28
Mazin89 napisał/a: |
Nie wiem gdzie robisz swoje auto i za ile |
sam u siebie bo tego się uczyłem , gdybyś spojrzał w mój profil to byś wiedział .
Mazin89 napisał/a: |
Nie wiem skąd taka moda od jakiegoś czasu, plucia na swój naród. |
Na nikogo nie pluje wyraziłem swoje zdanie na temat tego że samochody z zachodniej granicy są lepsze i nigdzie nie napisałem że wszystkie ...
Skoro te polskie takie dobre to dlaczego Niemcy nie kupują od nas używanych ? tylko auta z Polski zostają u nas albo jadą ale na wschód nigdy na zachód
sla - 30-08-2019, 15:15
czarny.marcin napisał/a: | Skoro te polskie takie dobre to dlaczego Niemcy nie kupują od nas używanych ? | Bo u siebie w kraju mają o wiele wiekszy wybór. Nie kupuja też tych , które są sprowadzane od nich do Polski przez handlarzy.
|
|
|