Outlander I GEN Techniczne - Nierówna praca silnika na gazie
Tomko_999 - 20-08-2019, 13:11 Temat postu: Nierówna praca silnika na gazie Dzień dobry, mam problem w moim outlanderze, silnik 2.0 z instalacją gazową. Mianowicie któregoś dnia nagle po rozgrzaniu się zaczął trząść na gazie(jakby pracował na 3 cylindrach), na benzynie pracuje równo. Wymieniłem świece, cewki, przewody zapłonowe, filtry gazu listwę wtryskową gazu oraz byłem u gazownika by sprawdził czy w instalacji wszystko ok. Dodatkowo komputer nie wywala żadnych błędów. Czy macie jakieś pomysły co może być przyczyna tej nierównej pracy na gazie?
cerutti - 20-08-2019, 13:48
Tomko_999 napisał/a: | gazownika by sprawdził czy w instalacji wszystko ok | A sprawdził jak tak nierówno chodzi po rozgrzaniu czy wtryskiwacze wszystkie działają ?
plecho1 - 20-08-2019, 15:46
A jakie nowe wtryski zostały zamontowane? Czy były sprawdzane wężyki łączące wtryski z wkrętkami w kolektorze, czy któryś czasem się nie załamał? Czy sprawdzana była szczelność dolotu?
cerutti, jakby któryś nie pracował to instalacja nie przełączyła by się na gaz i dodatkowo w sterowniku LPG pojawił by się błąd związany z niepracującym wtryskiwaczem.
jaroo0 - 21-08-2019, 06:20 Temat postu: Re: Nierówna praca silnika na gazie
Tomko_999 napisał/a: | oraz byłem u gazownika by sprawdził czy w instalacji wszystko ok... |
Jedź do innego skoro widzisz ewidentnie, że problem leży w lpg a nie masz kabla to odwiedź innego gaziarza.
Przejrzyj wszystko co idzie od parownika, podociskaj opaski, zobacz czy nie wyskoczyła ktoras a od wtrysku gazowego, jakies przwody do kolektora. A może czuc gazem pod maską?
|
|
|