To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Gdzie, kto zrobi upgrade NAVI?

Consiglio - 10-09-2019, 11:25
Temat postu: Gdzie, kto zrobi upgrade NAVI?
MMCS w Citroen C-Crosser. Możecie polecić kogoś w rozsądnych pieniądzach? Wiem, ze w Krakowie coś takiego robią. Trzeba wymontować dysk i im wysłać, ale 500-600 PLN to nie są rozsądne pieniądze.
kajos - 11-09-2019, 21:10

lepiej doloz i kup chinczyka z androidem :P
bedziesz mial full mozliwosci

Moody - 11-09-2019, 22:20

Zrobiłem to sam tylko na podstawie informacji znalezionych na ten temat w necie. Nie miałem wcześniej doświadczenia z takimi rzeczami.
Więc jak nie chcesz komuś płacić to temat jest do samodzielnego ogarnięcia.

PS1. Dobry moment na przesiadkę na większy dysk i SSD.
PS2. B. ostrożnie, bo można coś skasować i wtedy to tylko "ślepe" radio zostaje.

Consiglio - 12-09-2019, 01:16

Moody napisał/a:
Zrobiłem to sam tylko na podstawie informacji znalezionych na ten temat w necie. Nie miałem wcześniej doświadczenia z takimi rzeczami.
Więc jak nie chcesz komuś płacić to temat jest do samodzielnego ogarnięcia.

PS1. Dobry moment na przesiadkę na większy dysk i SSD.
PS2. B. ostrożnie, bo można coś skasować i wtedy to tylko "ślepe" radio zostaje.

A możesz przesłać na priv jakiś tutorial? Skąd pobrać, jak to zrobić itp. Nawet nie wiem co tam za dysk i czy idzie go podmienić. W kompie to prosta sprawa, ale tu chyba nie ma tak hop siup.

Moody - 13-09-2019, 21:44

Nie posiadam żadnego manuala. Wszelkie informacje znalazłem na różnych forach.
Szczegółów nie pamiętam - szukaj. Ja do tego usiądę jak się gdzieś znowu da z netu ściągnąć nowe mapy. Ostatnie są z 2017.
Robię to na innym dysku. Oryginału nie tykam - zawsze jest do czego wrócić.
Z kompem to też nie taka prosta sprawa. Dysk jest zaszyfrowany i ma stary interfejs IDE (PATA) więc trzeba mieć albo dostęp do starego kompa (ale nie na tyle aby wykrywał sprzętowo zaszyfrowane dyski) z takim portem albo przejściówkę i tutaj bardzo uważać bo robią takie, które dają się też wcisnąć w ten port odwrotnie i jest po dysku (znajomy doświadczył).

kajos - 14-09-2019, 10:32

gdzies tu bylo na forum
popatrz w szukajce

ale ja i tak jestem zwolennikiem wlozenia chinczyka tym bardziej ze sa coraz lepszej jakosci

w MMCS pliki muzyczne sa zapisane w innym systemie itp.

Markymark - 19-09-2019, 11:51

Polecam odezwać się do forumowicza Tokyo
Ksieciunio1 - 09-02-2020, 14:50

Panowie, jak i czym aktualizować mapy w MMCS HDD ? Kupiłem 4007 z 2010 roku i mam mapy z 2013 roku,
Dodam, że też mam część menu po angielsku.
Widziałem jakiś sklep po 600zl, lekka przesada.

kajos - 09-02-2020, 16:51

takie sa ceny

lepuej chinczyka dedykowanego kupic i ma sie wszytko :P

Ksieciunio1 - 09-02-2020, 21:50

Płacić 1600 zł za chińczyka to strata kasy jak dla mnie. Muszę poszukać inne fora, co to za mapa tam są.
marioIII - 10-02-2020, 08:16

poszukać danych producenta map i wejść na jego stronę, aktualizowałem tak swoją mapę w out z 2012 na stronie clarion za ok 120 zł.
Moody - 10-02-2020, 20:18

Na stronach zza wschodniej granicy można wyczytać, że pojawiła się aktualizacja 2018-A dla modelu "W" MMCS'a.
Coś ktoś wie nt. wersji do naszych aut?