To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - Podświetlenie kompasu pajero sport 2000r

gimli2 - 21-09-2019, 10:00
Temat postu: Podświetlenie kompasu pajero sport 2000r
Prawdopodobne przepaliła się żarówka podświetlenia. Chciałbym jją wymienić. Nie widze żadnych śrubek do odkręcenia więc pewnie są zatrzaski. Pytanie tylko gdzie co przycisnać, pociągnąć żeby nie połamać?

[ Dodano: 22-09-2019, 18:49 ]
Ogarnięte

bandegras - 23-09-2019, 22:28

Wiatam,
napisz proszę jak to zrobiłeś, jakie żarówki tam są i czy trzeba coś lutować bo u mnie w P2 też nie świeci a może jest podobnie zrobione jak u Ciebie.
Dzięki
Pozdrawiam

gimli2 - 24-09-2019, 14:07

Nożem obiadowym podważyłem tylną obudowę zegarów. Są tam 3 zatrzaski. Śmiało można podnosić ponieważ ich budowa i umiejscowienie praktycznie uniemożliwia połamanie. Następnie do odkręcenia są dwie śrubki i zegary wychodzą do góry. Odpiałem kabelki i rozkrecilem zegary żeby się dostać do żarowek. Żarówki ktore są dostępne bez rozkrecania słuzą do podświetlenia skrajnych wskaźników i to są żarowki bezcokołowe 5W. Po rozkreceniu kompasu i wypięcia kolejnej wtyczki mamy 2 zarowki w obudowach wykrecane płaskim śrubokrętem. Stare po wykreceniu wyciągnąłem kombinerkami i zastapiłem żarówkami całoszklanymi z wąsem.
Jedyna trudność to nieporwanie niebieskich osłonek na zarowki.
Pozdrawiam

Bizi78 - 24-09-2019, 16:26

Kolorowe kapturki widziałem ostatnio na allegro 8) .
bandegras - 28-09-2019, 08:37

gimli2 napisał/a:
Nożem obiadowym podważyłem tylną obudowę zegarów. Są tam 3 zatrzaski. Śmiało można podnosić ponieważ ich budowa i umiejscowienie praktycznie uniemożliwia połamanie. Następnie do odkręcenia są dwie śrubki i zegary wychodzą do góry. Odpiałem kabelki i rozkrecilem zegary żeby się dostać do żarowek. Żarówki ktore są dostępne bez rozkrecania słuzą do podświetlenia skrajnych wskaźników i to są żarowki bezcokołowe 5W. Po rozkreceniu kompasu i wypięcia kolejnej wtyczki mamy 2 zarowki w obudowach wykrecane płaskim śrubokrętem. Stare po wykreceniu wyciągnąłem kombinerkami i zastapiłem żarówkami całoszklanymi z wąsem.
Jedyna trudność to nieporwanie niebieskich osłonek na zarowki.
Pozdrawiam

Dzięki, na pewno się przyda.