To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Galant u Zachara

Sunderland86 - 24-10-2019, 10:25
Temat postu: Galant u Zachara
Galant

Czyj? Przyznać się :mrgreen:

jacek11 - 24-10-2019, 16:06

Teraz będą szły jak woda :mrgreen:
bbandi - 26-10-2019, 22:27

Fajny odcinek, mi jako posiadaczowi galanta 8 lat micha się cieszyła :)
Zachar widzę odnalazł te zalety które zazwyczaj nie pozwalają się go pozbyć min "cudowne zawieszenie" "przyspiesza bez drgań" "wyważenie" :) kiedyś wspominał też o galancie, o tym że w młodości mu się podobał.

mar111cin - 02-02-2020, 22:25

Szkoda tylko, że taką dość biedną wersję zaprezentowali (+zrąbany wygląd przez te ochydne felgi... gorszych w życiu w galancie nie widziałem)

3 lata ma galanta? ;) hmmm patrząc się po forumowiczach tutaj, to tak jakby on go dopiero kupił ;)

Tomex - 17-06-2020, 14:58

Bardzo fajny odcinek :D Przyjemnie się oglądało i dodatkowo Zachar wyszczególnił naprawdę ciekawe aspekty tego modelu ;) Nawet właściciel w porównaniu do poprzedników, mega spoko mówi.
Bullitt - 24-09-2020, 01:08

Cześć Mitsumaniaki :) Forum przeglądam od dobrych 5 lat, ale jakoś nigdy nie było impulsu do założenia konta. Tak się składa że to mój wóz :)
Czuję że muszę się odrobinę wytłumaczyć, z szacunku do was. To był mój absolutnie pierwszy w życiu występ przed kamerą. Trema i okropne zimno skutecznie paraliżowały szczękę. Miałem taki dość ogólny pomysł o czym będę opowiadał, ale po rozmowie z Zacharem szyłem już na żywca. Stąd te kilka nieprzemyślanych zdań, czy powtarzanie słowa "pancerny". Po roku patrzę na to ze śmiechem :) Zdecydowanie bardzo żałuję, że nie opracowałem sobie dokładnego planu opowieści i dałem się namówić Zacharowi na spontan, przez co nie pokazałem lepiej jak wspaniały jest to samochód. Przepraszam was za to :)
Parę rzeczy zostało wyciętych w montażu, mówiłem trochę więcej o aktywnych dyfrach czy skrętnych tylnych kołach w starszych generacjach itp. Wycięto też nagranie dźwięku z wydechu, a bardzo szkoda, bo dzisiaj u Zachara to stały punkt.
Felgi... możecie mi wierzyć, że wszyscy moi znajomi uważają je za brzydkie lub niepasujące, ale mnie bardzo odpowiadają, trochę się przy nich napracowałem i najważniejsze że to moje oko cieszą :) Myślę jednak pomału nad zakupem na wiosnę 2021 Japan Racingów, ponieważ technicznie i blacharsko doprowadziłem już samochód do prawie perfekcji, więc mogę sobie pozwolić na ten najmniej potrzebny wydatek. Nie będą już jednak złote :)
W tym roku doszły białe napisy na oponach które znacznie poprawiły ogólny wygląd.
W komentarzach pod filmem był też zarzut, że przyjechałem brudnym autem. Wierutna bzdura, tuż przed nagraniem byłem na myjni w Skawinie, dokładnie wypucowałem wóz. Nie wiem dlaczego tak wyszedł na nagraniach, na zdjęciach które robił Maciek - operator lakier prezentował się bardzo dobrze. Obecnie byłoby jeszcze lepiej, bo wóz za 2 tygodnie zaliczy profesjonalny detailing.
Tytułem końca, starałem się jak potrafiłem, po czasie jestem trochę niezadowolony, szkoda jednak że nikt inny z forum się nie odważył, bo jest tu paru członków z absolutnie fenomenalną wiedzą :) Najbardziej szkoda, że nie wystąpił VR-4...

Pozdrawiam was serdecznie :wink:

Marcino - 24-09-2020, 08:54

Bullitt napisał/a:
W tym roku doszły białe napisy na oponach które znacznie poprawiły ogólny wygląd.

Pokaż ten tuning...

Bullitt - 24-09-2020, 23:50

Marcino - 25-09-2020, 10:14

I co szybszy ? Wg mnie to nie ten typ samochodu na takie pisanie po oponach
Krzyzak - 25-09-2020, 10:33

same opony uniroyal należą do bardzo głośnych - miałem okazję sprawdzić właśnie w EA sedanie, model RainSport 2 i 3
Galant ogólnie jest głośny, więc szkoda potęgować hałas - gdy je zużyjesz zwróć uwagę na inne marki, Uniroyal jest tylko tani, nic ponadto

Hugo - 25-09-2020, 12:32

Polecam opony Hankook Ventus Prime 2 lub 3. Są niewiarygodnie ciche.
Juiceman - 28-09-2020, 09:00

Bullitt napisał/a:
[url=https://i.ibb.co/9VzkjVj/IMG-20200815-001534.jpg]Obrazek[/url]

Mi się podobają białe napisy na oponach nawet w galu, ale profil ciut większy powinien być : )

Bullitt - 10-10-2020, 15:26

Dziękuję Panowie za sugestie :) Być może spróbuję innych marek, chociaż muszę przyznać że nigdy nie zwracałem szczególnej uwagi na głośność opon, liczyła się dla mnie przede wszystkim przyczepność w każdych warunkach, a mieszkam w okolicy w której dość często pada. Do Galanta jednak nie będę już kupował nowych bo przyszedł czas na rozstanie :) Spełniłem swoje kolejne marzenie motoryzacyjne i trzeba będzie zmienić lokatora garażu :)