[02-06]Lancer CS0 - Tłumik środkowy i końcowy do Lancera 2.0 kombi
bobinho - 17-11-2019, 17:31 Temat postu: Tłumik środkowy i końcowy do Lancera 2.0 kombi Musialem niedawno wymienić obydwa tlumiki w moim lancerze, niestety skusiłem sie na tłumiki firmy ferroz których jakość niestety jest beznadziejnie niska. Zastanawiam się nad wywaleniem ich i wstawieniem czegos innego. Czy macie namiary na coś sprawdzonego?
FredPL - 18-11-2019, 15:13
Co konkretnie jest z nimi nie tak? Pytam bo jak patrzyłem po aukcjach to nie widziałem tłumików innej firmy, a mój jest cały zarudziały i obstawiam, że go po zimie diabli wezmą. Myślałem przy tym, żeby nowy pomalować przed montażem farbą do tłumików.
bobinho - 18-11-2019, 17:22
Tlumiki nie pasują do auta, wieszaki misiałem doginać samodzielnie wiele, wiele razy zanim zaczeło to mniej więcej zgrywać się z otworem w tylnim zderzaku. same rury rownież źle wykonane-nie siedza w tunelu tak jak powinny przez to potrafią na zakręcie uderzyć w stabilizator tylny.
Najgorsze jednak są gwizdy, rezonans metaliczny podczas przypieszania, wkurza to niesamowicie.
Dodatkowo jak tlumiki stygną to strzelaja jakby ktoś kluczem w nie stukał.
Generalnie żałuje ze nie próbowałem jakos oryginalu ratować, bo z nim oprocz tego ze puscil troche szef, to nie bylo żadnego problemu.
FredPL - 18-11-2019, 22:14
Czyli znacznie gorzej jak myślałem. Może w takim razie trzeba będzie się jednak zainteresować czy to co mam na aucie da się jakoś zabezpieczyć czy coś.
EDIT: dla potomnych polecam pojechanie do zakładu zajmującego się układami wydechowymi i poproszenie o dobranie i pospawanie nowego wydechu. Sam dziś przerabiałem temat, za 550PLN mam wydech, który pasuje, nie tłucze się etc.
|
|
|