To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - "kaszlak" w USA

arekp - 10-04-2007, 17:46
Temat postu: "kaszlak" w USA
klik
Anonymous - 10-04-2007, 18:46

US $4,809.56 :shock: :shock: :shock:
karolgt - 10-04-2007, 20:00

pare lat temu (okolo 2001 roku) slyszalem ze w usa sprzedano jednego malucha za ponad 5 tys $ (a wtedy dolar byl prawie po 4,5 zł.) Z tego co wiem maluch mial juz wtedy napewno ponad 25 lat, dzieki czemu koszt wywiezienia go do usa byl stosunkowo maly, bo wysylany byl juz jako "zabytek" a takie cos nie podlega wtedy zadnym oplata (chodzi o te wszystkie podatki). W przeciwienstwie do tego, tamten byl w calosci oryginalny i naprawde zadbany.

Wiec jak na 6 lat temu, ponad 20 tys zl za 25 letniego malucha to bylo naprawde duzo :D

Chooper - 10-04-2007, 20:04

kiedyś jak był taki serial Beverly Hills, to ktoś mi mówił, że jakaś tam aktoreczka kupiła w komisie czerwonego boba za 4000$ (to z 8 lat temu było :roll: )
Anonymous - 10-04-2007, 20:31

Tego to jacyś profesjonaliści zrobili,szczególnie od malowania silnika........Ale ogólnie miło spojrzeć
Krzyzak - 10-04-2007, 20:34

karolgt napisał/a:
Z tego co wiem maluch mial juz wtedy napewno ponad 25 lat, dzieki czemu koszt wywiezienia go do usa byl stosunkowo maly, bo wysylany byl juz jako "zabytek" a takie cos nie podlega wtedy zadnym oplata (chodzi o te wszystkie podatki).

jest dokladnie odwrotnie - wszystko wymaga wtedy zezwolen konserwatora zabytkow itp. itd.

karolgt - 10-04-2007, 20:43

Krzyzak napisał/a:
karolgt napisał/a:
Z tego co wiem maluch mial juz wtedy napewno ponad 25 lat, dzieki czemu koszt wywiezienia go do usa byl stosunkowo maly, bo wysylany byl juz jako "zabytek" a takie cos nie podlega wtedy zadnym oplata (chodzi o te wszystkie podatki).

jest dokladnie odwrotnie - wszystko wymaga wtedy zezwolen konserwatora zabytkow itp. itd.

tak, takie wymaganie trzeba miec, ale wszedlkie inne oplaty (np. cło) nie jest juz wtedy wymagane, bo samochod jest zabytkiem.

chodzi mi oczywiscie o oplaty wymagane przy wysylaniu takiego samochodu do np. usa,a nie o oplaty zeby uzyskac "zaswiadczenie" ze samochod jest juz traktowany jako zabytkowy.

Krzyzak - 10-04-2007, 21:38

ale nie mozesz wywiezc z kraju zabytku bez zgody odpowiednich wladz - musza zbadac jaka wartosc dla kraju ma ten eksponat itd. (czasem trwa to latami, czasem zgody nie uzyska sie wcale)
Karwoś - 10-04-2007, 23:43

Ciekawe czy taki malszek który już trafi z Polski spełni normy emisji spalin - bo w Californi na pewno by nie przeszedł.
Matejko - 11-04-2007, 11:59

mobile 1
zobaczcie ceny

mobile 2

a z miesiac temu stal jeden rocznik 91, przebieg prawie zerowy, cena cos kolo 5000E i w opisie mial, ze ktos go kupil, zastawil innymi autami i zapomnial o nim :)

Anonymous - 11-04-2007, 14:12

Ale jazda! Jednym słowem trza kupić parę maluszków , sprzedać i kupić sobie nowe evo :mrgreen:
wojmi1 - 11-04-2007, 14:13

wg. mnie to ten Amerykaniec to jest ekstra gaznik poziomy i glowica abhart --- ekstra unig-car :badgrin: :badgrin: