Outlander I GEN Techniczne - żarzy podświetlenie licznika
kana23 - 09-12-2019, 21:26 Temat postu: żarzy podświetlenie licznika Zauważyłem wczoraj dziwny problem w mitsubishi outlander I 2003r. Przy wyłączonych światłach podświetlenie liczników żarzy (ilość światła jak na najciemniej ustawionym podświetleniu). Nie zawsze ale bardzo często. Jeżdżę na światłach dziennych. Problem pojawił się sam - w sensie nic ostatnio nie było przy aucie robione. Podświetlenie działa przy włączonych światłach normalnie, ściemniacz również działa. Czy może to być jakieś zwarcie? Jesli tak to gdzie szukać?
Jaro1974 - 09-12-2019, 22:00
A jakie masz te światła dzienne?
kana23 - 10-12-2019, 01:10
Nie kojarzę teraz dokładnie z jakiej firmy ale są na aucie już dwa lata i do tej pory wszystko bylo ok. Na pewno z homologacja i z tego co kojarzę na diodach osrama. Mam je podejrzewać jako przyczynę?
jaroo0 - 10-12-2019, 20:09
kana23 napisał/a: | Nie kojarzę teraz dokładnie z jakiej firmy ale są na aucie już dwa lata i do tej pory wszystko bylo ok. Na pewno z homologacja i z tego co kojarzę na diodach osrama. Mam je podejrzewać jako przyczynę? |
A istnieje kostka, dzięki którym odłączyć ich działanie. Wtedy będziesz widział czy nie zakłócają napięcia
Jaro1974 - 13-12-2019, 08:42
Jak jest bezpiecznik od dziennych to wystarczy go wyjąć, nie trzeba nic odłączać. Jak jak napisał jaroo0, wypnij i sprawdź czy dalej jest tak samo, jeśli nie to masz już ewentualną przyczynę.
|
|
|