To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] WNĘTRZE Znalazłem nową opcję w MSS!!

Moominek - 25-11-2005, 12:47
Temat postu: [MSS ALL] WNĘTRZE Znalazłem nową opcję w MSS!!
Otóż ciągnąc za dźwignię wycieraczek i przytrzymując w tej pozycji parę sekund, szyby są spryskiwane, a po jakimś czasie włączają się wycieraczki na kilka cykli. Natomiast trzy krótkie pociągnięcia włączające spryskiwacz na ok. 0,5 sek. powoduje włączenie wycieraczek na jeden cykl, czyli machnięcie :)
Anonymous - 25-11-2005, 12:52

Dawno to otkryłes ? :roll: :mrgreen:
Anonymous - 25-11-2005, 12:53

:) mala rzecz a cieszy :)

w galu jak sie lekko pociagnie to machnie a mocniej to sika i potem automatycznie macha kilka razy

Matejko - 25-11-2005, 14:10

w moim sluzbowym focusie jest jedno fajne rozwiazanie z wycierczkami po spryskaniu i kilku machnieciach odczekuje kilka sekund i wykona jedno machniecie, tak zeby zebrac plyn z szyby ktory gdziestam sie ostal tez mile
Anonymous - 25-11-2005, 22:08
Temat postu: Re: Znalazłem nową opcję w MSS!!
Moominek napisał/a:
Otóż ciągnąc za dźwignię wycieraczek i przytrzymując w tej pozycji parę sekund, szyby są spryskiwane, a po jakimś czasie włączają się wycieraczki na kilka cykli. Natomiast trzy krótkie pociągnięcia włączające spryskiwacz na ok. 0,5 sek. powoduje włączenie wycieraczek na jeden cykl, czyli machnięcie :)

A co ja odkryłem ???
Jak naciskam tę dźwigienkę przy kierownicy po prawej to misiek spryskuje tylną szybkę i macha kilka razy ogonkiem !!!

:wink: :D :mrgreen: :) :lol:

Moominek - 28-11-2005, 09:31

Kolejne spostrzeżenia: Po procedurce 3 ciągnięć dźwigienką i jednokrotnym machnięciu wycieraczkami, każde kolejne pociągnięcie na 0,5 sek powoduje sprysk i machnięcie :)
Anonymous - 28-11-2005, 10:22

Albo to magia albo masz jakies zwarcia w sterowniku :P
Anonymous - 30-11-2005, 16:55

Matejko napisał/a:
w moim sluzbowym focusie jest jedno fajne rozwiazanie z wycierczkami po spryskaniu i kilku machnieciach odczekuje kilka sekund i wykona jedno machniecie, tak zeby zebrac plyn z szyby ktory gdziestam sie ostal tez mile

Otóż w przedostatniej wersji Clio też jest taki patent i wydawał mi się on całkiem fajny. Tak było przy takiej nijakiej pogodzie. A napewno gdy chcesz spryskać i przetrzeć szyby gdy jest sucho.
Niestety rozwiązanie okazało się chybione, by nie powiedzieć wk...wiające, kiedy nie pada, ale droga jest mokra. Spod kół jadących z przodu aut leci breja, która szybko zasycha na szybie. Spryskujesz szybę, wycieraczki oczyszczają i wciąż leci Ci na szybę breja. Za parę sekund jedno machcnięcie zamienia miliony brudnych kropek, przez które jeszcze coś widać, w wielkie mazidło, gdzie już nic nie widać. Jadąc raz w takich warunkach na trasie Wa-wa - Lublin zużyłem 5 litrów płynu.

Anonymous - 30-11-2005, 20:35

:mrgreen:

brawo Muminku

ps:

ja odkryłem w moim SS koło zapasowe :twisted: 8)