To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Evolander [OT1]

JackAZZ - 24-01-2020, 23:33
Temat postu: Evolander [OT1]
Witam forumowiczów
12 stycznia 2020 roku stałem się posiadaczem Outlandera Turbo :D . Jestem jego trzecim właścicielem. Auto jest z polskiego salonu. Do zrobienia było niedziałające wspomaganie, została wymieniona pompa wspomagania i już wszytko śmiga. Na pokładzie jest dwuletnia instalacja LPG od STAGa. Do dziś nalatałem nim niecałe 2k km, ale już się w nim zakochałem. Mina lub ciche "o ku*@a" pasażerów po wciśnięciu pedału gazu w tym niepozornym SUVie mówi samo za siebie :wink: Jak narazie w pełni spełnia moje oczekiwania, ale już wiem że apetyt na więcej KM się pojawi :rolleyes:

Turbocbr - 25-01-2020, 18:21

Witam Nowego posiadacza Outlandera Turbo :mrgreen: . Jaki przebieg?
JackAZZ - 25-01-2020, 18:34

Autko kupiłem z potwierdzonym przebiegiem 155 tyś km :mrgreen:
jacek11 - 25-01-2020, 18:50

Czyli że rozrząd do wymiany na już :)

Gratulacje i zadowolenia z nabytku :)

Bzyk_R1 - 25-01-2020, 22:09

Witam nowego posiadacza O1T. Niech się sprawuje. No to czekamy na mody co by nie nadużywać nazwy Evolander.
lolo.lolo - 30-01-2020, 21:50

witam nowego poturbowanego :D

Bzyk_R1 napisał/a:
No to czekamy na mody co by nie nadużywać nazwy Evolander

no tak, taka nazwa zobowiązuje ... :twisted: :twisted: :twisted:

JackAZZ - 14-03-2020, 22:07

To już dwa miesiące po zakupie, żadnych niemiłych niespodzianek nie było (nie licząc tylnego zawieszenia które lubi trzeszczeć, a źródła tych dźwięków dalej znaleźć nie mogę :( ) .

Tylne sanki porządnie wyczyszczone i zakonserwowane.

Zamontowałem dystanse 22mm, auto w moim odczuciu lepiej się prowadzi i lepiej wybiera nierówności. Oczywiście wygląda dużo agresywniej :twisted:

Na tylnych nadkolach wyszły bąble, więc jest co robić podczas dwutygodniowej przerwy od studiów :roll:

Uniwersalne chlapacze czekają na montaż.

Chciałbym zdemontować relingi, jednak trudności związane z demontażem podsufitki narazie skutecznie mnie od tego pomysłu odpychają :?

[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]

Bizi78 - 14-03-2020, 22:18

JackAZZ napisał/a:
Chciałbym zdemontować relingi, jednak trudności związane z demontażem podsufitki narazie skutecznie mnie od tego pomysłu odpychają :?

Jak dla mnie outki bez relingów wyglądają jak wykastrowane :wink: .
Oczywiście o gustach się nie dyskutuje 8) .

Bzyk_R1 - 15-03-2020, 07:58

Ty to zrobiłeś z przednim zaciskiem?
JackAZZ - 15-03-2020, 11:06

Tak zrobiłem ze wszystkimi zaciskami, kombinuję z kolorami przed wymianą tarcz i klocków. Zaciski były już zielone, ale nie pasował odcień, wiec narazie zostają białe :D
Bzyk_R1 - 15-03-2020, 12:56

To jak już się zdecydujesz na kolor to wyjmij klocki i blaszki przed malowaniem ;)
pingwin12 - 27-03-2020, 15:39

On miał coś ze wspomaganiem
JackAZZ - 27-03-2020, 16:08

Bzyk_R1 napisał/a:
To jak już się zdecydujesz na kolor to wyjmij klocki i blaszki przed malowaniem ;)

Tak zrobie :wink:

pingwin12 napisał/a:

On miał coś ze wspomaganiem

Tak, pompa wspomagania siadła :cry: [/quote]

pingwin12 - 28-03-2020, 22:03

Dzwoniłem do gościa miałem jechać oglądać ale zrezygnowałem
JackAZZ - 14-06-2020, 23:09

Do auta wleciały felgi R.O.D. Atura 17' o szerokości 8', opony 215 ładnie na nich siedzą. Czuć poprawe w zakrętach, opona już tak nie pływa na boki. Tylne lampy oklejone czerwoną folią, zaciski pomalowane na fioletowo. Uniwersalne chlapacze QMS działają tak jak powinny, teraz przejechanie przez jedną kałuże nie oznacza całego brudnego auta :P
Planuję wyciąć katalizatory oraz wstawić przepustnicę, na dach możliwe że wleci turbulizator.
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]