To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Mitsubishi Pajero 2.5 diesel krótki

janosik1956 - 01-02-2020, 01:15
Temat postu: Mitsubishi Pajero 2.5 diesel krótki
Witam użytkowników,
potrzebuję zdiagnozować swój problem. Mam wyciek z układu chłodzącego w moim Pajero,
wyciek pojawia się pomiędzy skrzynią biegów a silnikiem. Czy może to być rurka łącząca nagrzewnicę lub oring? Czy należy szukać innej przyczyny? Czy przyczyną może być uszczelka głowicy, ani w oleju ani na korku chłodnicy nie ma żadnego śladu mieszania płynów. Czy rurki do nagrzewnicy krótkie Pajero 2.5 diesel można kupić u pana Zbyszka ?
Pozdrowienia,
Janosik

Azz - 02-02-2020, 10:43

Za silnikiem z lewej strony masz przewód układu chłodzenia gumowy (w środku fi-11mm), który łączy się z metalową rurką. Z wiekiem rozwarstwia się i leje się płyn na skrzynię.
janosik1956 - 02-02-2020, 18:43

Dziekuję za odpowiedź :)
Jutro kupię częsci, bedę obserwował ale myślę że to może być przyczyna.
Pozdrowienia,
Janosik

zbyszekm2 - 04-02-2020, 09:01
Temat postu: Re: Mitsubishi Pajero 2.5 diesel krótki
janosik1956 napisał/a:
Witam użytkowników,
potrzebuję zdiagnozować swój problem. Mam wyciek z układu chłodzącego w moim Pajero,
wyciek pojawia się pomiędzy skrzynią biegów a silnikiem. Czy może to być rurka łącząca nagrzewnicę lub oring? Czy należy szukać innej przyczyny? Czy przyczyną może być uszczelka głowicy, ani w oleju ani na korku chłodnicy nie ma żadnego śladu mieszania płynów. Czy rurki do nagrzewnicy krótkie Pajero 2.5 diesel można kupić u pana Zbyszka ?
Pozdrowienia,
Janosik

Proszę zadzwonić :)