To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer 2016

Lexi - 04-03-2020, 18:35
Temat postu: Lancer 2016
Cześć!
Rozglądam się za Lancerem, ten z ogłoszenia spełnia wszystkie wymagania jeśli chodzi o silnik i wyposażenie. Ale czy warto oglądać? A może ktoś już widział/zna?
2.0 benzyna 2016r.

https://www.otomoto.pl/of...a-ID6CqWwV.html

Mazin89 - 05-03-2020, 06:13

Mi się nie podoba opis sprzedawcy. "Auto w idealnym stanie". W idealnym stanie to jest po wyjeździe z salonu.
Sprowadzony z USA więc na pewno po mniejszej lub większej stłuczce. Brak opcji bezwypadkowy.
Jak masz blisko na pewno warto obejrzeć jeśli Cię interesuje.

HUGIO - 05-03-2020, 14:25

Wydaje mi się, ze był już ten egzemplarz tu na forum omawiany i chyba nawet ktoś ko oglądał (było to już chwilę temu, więc nie pamiętam dokładnie), więc może warto poszukać tematu w razie czego ;)
Lexi - 05-03-2020, 14:38

Dzięki za odpowiedzi :) Ogłoszenie też do mnie nie przemawia - zawsze raczej omijalam ogłoszenia z komisów, ale strasznie ciężko jest znaleźć Lancera z moimi wymaganiami 😀
Szukałam wcześniej czy przypadkiem nikt nie wstawił już tego ogłoszenia, ale nie dokopałam się. Za to ktoś wcześniej już wstawił moją "drugą opcję" do obejrzenia - https://www.otomoto.pl/of...t-ID6CLE1F.html

Siedziałam wcześniej w VAGu, a tu nie do końca wiem na co zwracać szczególną uwagę.

HUGIO - 05-03-2020, 18:31

Lexi napisał/a:
Szukałam wcześniej czy przypadkiem nikt nie wstawił już tego ogłoszenia, ale nie dokopałam się.

Bo to już było dość dawno temu (co źle świadczy o samym aucie, skoro ponad pół roku już jest w sprzedaży patrząc po zdjęciach, ale z drugiej strony cena jest zaporowa). Może skoro teraz otomoto będzie wymagało VINu w ogłoszeniu, to zakładający tematy będą je wpisywać, żeby na przyszłość łatwiej znaleźć auto.

Lexi napisał/a:
a tu nie do końca wiem na co zwracać szczególną uwagę

W przypadku benzyniaka sprawdziłbym, czy był "sumiennie" serwisowany i szukał ognisk rdzy. Większych problemów nie sprawiają (oczywiście zdarzają się wyjątki, ale to jest niezależne od marki). Co do automatu, to nie wiem, bo nie mam, ale z tego co czytam, to zdania są podzielone.

Lexi - 10-03-2020, 18:19

Panowie, a tak z ciekawości - czy ten grill idzie przerobić na duży? Ile z tym będzie zabawy i jakie to mogą być koszty?
joseba - 11-03-2020, 13:13

Lexi napisał/a:
Panowie, a tak z ciekawości - czy ten grill idzie przerobić na duży? Ile z tym będzie zabawy i jakie to mogą być koszty?

właśnie w tej "drugiej opcji" grill mnie zastanawia nieco, bo po lifcie sedan dostał ramkę jak w sportbacku
ale możliwe, że tyczy się to wyłącznie wersji 1.6 i 1.8, bo za takimi się rozglądałem

Lexi - 11-03-2020, 15:28

Właśnie szukam głównie 2.0 w sedanie., a wszystko co znajdę ma ten "nowy" przód. Nie ukrywam słabo mi się to widzi 😁 sportback ma dobry przód, ale tył nie ten. Dlatego zanim kupię już kombinuję co tu zrobić z tym grillem...

Właśnie w tej pierwszej opcji wydaje mi się, że będzie trudniej osiągnąć fajny efekt ze względu chociażby na chromy koło lamp. W tej drugiej opcji (2015) łatwiej będzie zrobić grill na czarno.

Mazin89 - 11-03-2020, 16:38

Zawsze możesz poszukać Ralliarta w sedanie. Przód ma taki jak Sportback i też 2.0. Tyle że z turbiną i napędem 4x4 :)
Lexi - 11-03-2020, 17:17

Oglądałam, ale nie wiem czy mój studencki portfel udźwignie tankowanie 😀 a jednak sporo jeżdżę.
Mazin89 - 11-03-2020, 17:32

10 - 11 L w trasie. 98 oktanowej.
HUGIO - 11-03-2020, 19:56

Znajomy ma SB RA zagazowanego i nie narzeka na koszty utrzymania (paliwo) ;)
RalfPi - 12-03-2020, 16:41

Lexi napisał/a:
Oglądałam, ale nie wiem czy mój studencki portfel udźwignie tankowanie 😀 a jednak sporo jeżdżę.

Typowe auto studenta.. 240PS w benzynie :)