Sigma/Diamante Ogólne - zalewanie
Anonymous - 12-04-2007, 16:07 Temat postu: zalewanie mojego miska czesto zalewa na rozgrzanym silniku co moze byc przyczyna
saphire - 12-04-2007, 20:17
Uwalona sonda lambda?
Anonymous - 16-04-2007, 20:29 Temat postu: zalewanie zlokalizowane .POMOCY Dzisiaj mój misiek trafił pod komputer ,za zalewanie na gorącym silniku odpowiedzialne okazały się dwa czujniki temperatury .Po odpaleniu temperatura jaką podawały to minus60 stopni .Lokalizacja usterki nie rozwiązała mojego problemu , nie potrafię ich nigdzie znależć.Może ktoś z Was ma dostęp do tych czujników ,lub zna kogoś kto tym handluje.Pozdrawiam.
kamilek - 16-04-2007, 21:02
renata1975 napisał/a: | nie potrafię ich nigdzie znależć |
Znaczy się nie mozesz ich znaleźć w silniku czy nie możesz znaleźć takich samych na sprzedaż?
Jeśli to pierwsze, to szukaj w okolicach termostatu.
Jeśli to drugie, to spróbuj zadzwonić do Japaneze, ponoć ma wszystkie części do wszystkich Miśków
Ew. poszukaj na Allegro z jakichś Sigm/Diamante'ów na części. Ale to ostateczność, najpierw spróbuj u Japaneze albo w jakimś sklepie typu Fota, InterCars itd.
Anonymous - 16-04-2007, 21:24
Dzięki za odpowiedż.Zlokalizowane są tam gdzie piszesz .Problem tkwi w tym że w sklpach z MISUBISHI ich nie uświadczysz.jutro rano dzwonię do JAPNEZE.Gdzie mająswoją siedzibę.Jeszcze raz dzięki.
kamilek - 16-04-2007, 21:28
Japaneze ma swoją siedzibę gdzieś w Pabianicach(?). W każdym razie koło Łodzi.
Gość (tak tak, to nie żadna firma, tylko jeden zwykły człowieczek ) prowadzi sklep z częściami samochodowymi, głownie do Miśków (wyczytane na Forum, sam nie miałem okazji się przekonać, więc nie wiem). Po prostu zadzwoń do niego, a resztę jakoś ustalicie
Anonymous - 16-04-2007, 21:36
Wielkie dzięki .Jutro dam znać o efektach.
Anonymous - 17-04-2007, 01:33
renata1975 napisał/a: | Może ktoś z Was ma dostęp do tych czujników ,lub zna kogoś kto tym handluje |
Witam,
szukaj pod kątem posiadanego silnika tj. 6G72 to powinno znacznie uprościć sprawę. Ten sam bowiem motor instalowano w Pajero, 3000 GT, Eclips -ie etc. A czujniki pozostały te same przynajmniej do 2000 roku.
Pozdrawiam.
ps: przy okazji mała prośba - nie twórzmy niepotrzebnie nieskończonej ilości tematów jeśli wątek można kontynuować w ramach jednego...
Anonymous - 26-05-2007, 21:11
Sorki że dopiro dzisiaj mam czas a właściwie w końcu jestem w domciu i mogę coś napisać Japaneze (bardzo pomocny FACHOWIEC)dostarczył mi ten czujnik i jak ręką odjął.
|
|
|