Forum ogólne - Jaki wideorejetrator
sampler - 13-04-2020, 12:07 Temat postu: Jaki wideorejetrator Czy może ktoś polecić jakiś dobry wideorejestrator?
Najlepiej gdyby miał powiadomienie przez GSM (slot na kartę GSM) i dwa obiektywy przód tył.
Może być od chinczyków
Tygr - 13-04-2020, 16:41
viofo a129 duo ale nie wiem czy ma gsm.
szuwar - 14-04-2020, 08:16
Ja mam coś takiego: Kamery RangeTour X7s+
kupioną od Aliego
Kwota około 360 pln + zasilacz ACC (ale to niekonieczne).
Jest mały, nie rzucający się w oczy. Nagrywa bardzo dobrze, ale nie w w HD na 2 kamerki - ale wystarcza. Pisałem u siebie w temacie auta, wjechał mi gość w tył i zwiał ... gdyby nie kamerka, nie znalazłbym gościa. Nagranie w pochmurne popołudnie i kropiło, a na kompie jak odpaliłem wszystko czytelne, numery, twarz sprawcy ... z ekranu rejestratora film tylko poglądowy.
(ma funkcję WI-FI - ale jeszcze nie ogarnąłem )
Za tą cenę, kupią taką samą do kolejnego i kolejnego auta ....
jaros_wro - 25-04-2020, 08:19
Ja zastanawiam się nad ORLLO LX-50 Pro, tylko ciężko znaleźć jakieś opinie na temat tego produktu.
leonSR - 26-04-2020, 22:02
sampler napisał/a: | Czy może ktoś polecić jakiś dobry wideorejestrator?
Najlepiej gdyby miał powiadomienie przez GSM (slot na kartę GSM) i dwa obiektywy przód tył.
Może być od chinczyków
|
a po co Ci GSM??
Przód i tył masz w Mikavi. Ogólnie producent godny polecenia. Ma kilka urządzeń o bardzo dobrych parametrach z dobrymi komponentami użytymi do budowy.
sampler - 27-04-2020, 08:48
[quote="leonSR"] sampler napisał/a: | Czy może ktoś polecić jakiś dobry wideorejestrator?
a po co Ci GSM??
Przód i tył masz w Mikavi. Ogólnie producent godny polecenia. Ma kilka urządzeń o bardzo dobrych parametrach z dobrymi komponentami użytymi do budowy. |
Ideą było wysyłanie powiadomienia na telefon, że coś się dzieje przy aucie. Ale z tego co widzę ceny takich kamerek zaczynają się od 600 zł.
hedrik - 29-04-2020, 16:59
No tak, tylko jak ktoś Cię zarysuje na parkingu to nawet jak dostaniesz powiadomienie to rzadko kiedy zdążysz na czas dotrzeć do auta. Lepiej już mieć porządny tryb parkingowy, który zawsze zadziała i zapisze film z rejestracją. Mam teraz taką kamerką jak leon SR - Mikavi, tylko wersja na przód. Tryb parkingowy jest aktywny, 24 godzinny. Wiec misiek pod stałym nadzorem.
sampler - 27-06-2020, 21:17
Kupiłem Range Tour M5. Dwie kamerki FHD. Na razie świeżo po montażu.
Pozostaje mi kwestia zasilania. Do trybu parkingowego musiałbym dokupić lub zrobić układ ACC podający 5V na stałe i drugie 5V po stacyjce. Rejestrator ma tryb parkingowy 8, 12, 24h oraz wg progu czułości G-Sensor.
Zastanawiam się jednak czy nie dać zasilania stałego i nagrywać non stop nawet na postoju.
Range Tour M5
krzychu - 27-06-2020, 22:50
Są magic box-y które odetną zasilanie jeśli napięcie spada poniżej ustawionego progu np. 11,8 lub 12V... Przydaje się jakbyś np. zostawił samochód na parkingu lotniska...
robertdg - 28-06-2020, 22:02
Magic BOX-y są zbędne dla C5 bo tam elektronika z poziomu sterownika zarzadza napięciem, zatem kwestia umiejętnego podpięcia i zdrowej baterii.
krzychu - 28-06-2020, 22:35
Elektronika samochodu sama odetnie zasilanie z jakiegoś obwodu jak uzna że akumulator jest w jakimś stopniu wyczerpany? Zdolna by była...
plecho1 - 29-06-2020, 06:52
Tak zdolna, praktycznie wszystko jest zasilane poprzez moduły przekaźników sterowane sterownikami i w razie potrzeby sterownik odcina odpowiednie obwody.
sampler - 29-06-2020, 08:04
W PSA od dawna to jest. Nazywa się Economy Mode. W tym aucie niedomknięte drzwi czy włączona lampka nie rozładuje aku.
krzychu - 29-06-2020, 15:28
W Lancerze też wyłaczy lampkę ale po czasie, a nie napięciu zresztą CX-3 też mi wyłacza radio po 30 minutach. Ciekawe to mają w PSA.
robertdg - 29-06-2020, 19:59
krzychu napisał/a: | W Lancerze też wyłaczy lampkę ale po czasie, a nie napięciu zresztą CX-3 też mi wyłacza radio po 30 minutach. Ciekawe to mają w PSA. |
Troszke bardziej jest to zaawansowane niż Ci sie wydaje, rozchodzi się o to, że elektronika jest w stanie tak ograniczyć wykorzystanie akumulatora by nawet akumulator w stanie naprawde nieciekawym był w stanie odpalić auto (w pierwszym cyklu - w drugim już by nie dął rady)
|
|
|