To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Błąd napędu

Darek lpg - 24-05-2020, 19:29
Temat postu: Błąd napędu
Witam serdecznie.Na początku chciałem się przywitać po długiej nieobecności teraz jestem posiadaczem pajero 3 a więc wróciłem na forum :D
Problem z napędem wszystko działało jak należy zrobiłem remont blacharski i po złożeniu auta pojawił się problem z napędami a wygląda to tak
Dzwignia na 2h po włączeniu zapłonu od razu tryb awaryjny
Dzwignia ne 4h oraz kolejne pozycje po włączeniu zapłonu czy tez odpaleni silnika wszystko działa jak należy ale w momencie wyłączenia napędów czyli przesunięcie dzwigni na 2h rozpina napedy i wskakuje tryb serwisowy czyli miga środkowa kontrolka i już nic sie nie da załączyć nawet blokady.
Wymrugany bład to 34

Bardzo proszę o pomoc

zbyszekm2 - 26-05-2020, 08:07
Temat postu: Re: Błąd napędu
Darek lpg napisał/a:
Witam serdecznie.Na początku chciałem się przywitać po długiej nieobecności teraz jestem posiadaczem pajero 3 a więc wróciłem na forum :D
Problem z napędem wszystko działało jak należy zrobiłem remont blacharski i po złożeniu auta pojawił się problem z napędami a wygląda to tak
Dzwignia na 2h po włączeniu zapłonu od razu tryb awaryjny
Dzwignia ne 4h oraz kolejne pozycje po włączeniu zapłonu czy tez odpaleni silnika wszystko działa jak należy ale w momencie wyłączenia napędów czyli przesunięcie dzwigni na 2h rozpina napedy i wskakuje tryb serwisowy czyli miga środkowa kontrolka i już nic sie nie da załączyć nawet blokady.
Wymrugany bład to 34

Bardzo proszę o pomoc

zacznij od sprawdzenia kostek na czujnikach w reduktorze, elektrozaworki pod filtrem powietrza a może padł któryś z czujników na reduktorze?

Darek lpg - 26-05-2020, 22:03

A moze ktoś ma schemat elektryczny ukladubsterowania napędami

[ Dodano: 27-05-2020, 14:57 ]
Znalazłem przyczynę lecz potrzeba waszej pomocy. w lewym słupku za wtyczkami łączącej wiązki jest na dwóch przewodach małe ustrojstwo jest to dioda ale moja uległa zniszczeniu więc potrzebuje symbol lub fotke tej diody przychodzą do niej dwa kable jeden szary i drugi czarno biały

zbyszekm2 - 01-06-2020, 08:12

Darek lpg napisał/a:
A moze ktoś ma schemat elektryczny ukladubsterowania napędami

[ Dodano: 27-05-2020, 14:57 ]
Znalazłem przyczynę lecz potrzeba waszej pomocy. w lewym słupku za wtyczkami łączącej wiązki jest na dwóch przewodach małe ustrojstwo jest to dioda ale moja uległa zniszczeniu więc potrzebuje symbol lub fotke tej diody przychodzą do niej dwa kable jeden szary i drugi czarno biały

podaj na priv nr tel do siebie