To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E32A 1.8] E32A 1.8 4G37 informacje

diablo95PL - 29-06-2020, 16:36
Temat postu: [E32A 1.8] E32A 1.8 4G37 informacje
Witam,

chciałbym się dowiedzieć kilku informacji odnośnie tego modelu, ponieważ jestem posiadaczem od marca i robię całą renowację blachy (dwa przód błotniki do podspawania małego na dole) wraz z lakierem na całym aucie od podstawy.
Auto ogólnie nie jest zadbane, bo nie miało dachu od kiedy jest w Polsce (2002 rok).

Przebieg auta obecny to 77650 km i rok produkcji 1990.
Silnik jest po wymianie rozrządu, uszczelniaczy i uszczelek, kompletu filtrów wraz z hamulcami i łącznikami przód, pompie sprzęgła oraz kompletnego zapłonu.

Chciałbym wymienić jeszcze olej w skrzyni biegów manualnej oraz sprzęgło z łożyskiem, ponieważ nikt nie robił od nowości, a sprzęgło jest już słabe, ze względu że jeździła nim osoba w wieku powyżej 80-tki i na trasach 5-15km maksymalnie.

Jaki olej zalać do skrzyni? Jakiej firmy sprzęgło wybierać?

Czy ktoś może posiada jakieś części do tego modelu? Chodzi ogólnie o zderzak plastikowy wąski przód, zaślepki plastikowe halogenów i uszczelkę szyby przód.

Krzyzak - 29-06-2020, 22:05

Arek - wystarczyło dalej pytać na FB, wydaje mi się, że wszystko ci wyjaśniłem.
Olej do skrzyni mam Castrol Transmax Z a sprzęgło udało mi się kupić oryginalne za 120zł komplet, natomiast w granicach 400-500zł kupisz Daikin. Inne godne polecenia to Aisin.

Maretzky85 - 25-10-2020, 09:30

TransmaxZ do manuala brzmi podejrzanie ;) Ja zalewałem Redline MT-85
Krzyzak - 25-10-2020, 18:47

Maretzky85 napisał/a:
Redline MT-85
to bardzo dobry olej... wcześniej miałem BG Synchroshift II w tej skrzynie, ale po 15 latach postanowiłem wymienić i zalałem na próbę właśnie Transmax Z - skrzynia na pewno lepiej pracuje na zimnym a na ciepłym nie ma różnicy.