To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - otwieranie bagaznika od wewnatrz PAJERO III 5D

kutyb - 06-07-2020, 11:21
Temat postu: otwieranie bagaznika od wewnatrz PAJERO III 5D
Witajcie,
Po zrobieniu zabudowy do spania w moim pajero zapragnąłem móc otworzyć klapę bagażnika od wewnątrz. Zastanawia mnie czy ktoś już ten temat przerabiał. Przez wyszukiwarkę nic konkretnego nie znalazłem.

Quel - 11-07-2020, 16:48

Podeślij fotki zabudowę bo też planuje coś takiego zrobić. Niestety odpadają w tym twoje pytanie nie umiem ci pomóc
Georg - 12-07-2020, 18:17

kutyb napisał/a:
Witajcie,
Po zrobieniu zabudowy do spania w moim pajero zapragnąłem móc otworzyć klapę bagażnika od wewnątrz. Zastanawia mnie czy ktoś już ten temat przerabiał. Przez wyszukiwarkę nic konkretnego nie znalazłem.

Oryginalny mechanizm otwierania zamka korzysta z pośrednictwa dźwigni obrotowej zamocowanej na krótkim wałku wewnątrz drzwi. Na ten wałek dostaw drugą dźwignię i połącz ją z prętem ø ca. 1 mm wyprowadzonym do wnęki pod klapką wlewu płynu spryskiwacza. Pręt zakończ oczkiem-kółkiem wygodnym dla palca.
W konstrukcji i poszyciu tylnej klapy nie trzeba dokonywać nieodwracalnych przeróbek. :wink:
Mam to zrobione dla bezpieczeństwa pasażerów z dwóch tylnych foteli przy jazdach 7-osobowych.

kutyb - 17-07-2020, 11:02

Dzięki Georg za instrukcję ! W takim razie biorę się za robote :)