To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - Problemy z elektroniką.

iras1504 - 16-07-2020, 03:46
Temat postu: Problemy z elektroniką.
Witam
Otóż mam takie problemy z moim autkiem. Pierwszy problem to nie świeci światło przy dachu jak i kontrolka pokazująca otwarte drzwi. Drugi problem to jak włączę i wyłączę światła awaryjne nie działają potem kkerinkowskazu muszę jeszcze raz nacisnąć przycisk awaryjnych i już działa. Kolejne pytanie dotyczy radia czy to normalne że się nagrzewa? Mam też problem bo nie czyta płyt włożę.i od razu na wysuwa
.

Bizi78 - 16-07-2020, 07:14

iras1504 napisał/a:
Pierwszy problem to nie świeci światło przy dachu jak i kontrolka pokazująca otwarte drzwi.

- A masz lampkę włączoną :?:
- Przy otwarciu każdych drzwi i klapy nie zapala się kontrolka na zegarach :?:
- Sprawdź bezpiecznik pod maską od oświetlenia kabiny.

iras1504 napisał/a:
Drugi problem to jak włączę i wyłączę światła awaryjne nie działają potem kkerinkowskazu muszę jeszcze raz nacisnąć przycisk awaryjnych i już działa.

- Ja bym zaczął od wymiany włącznika awaryjnych lub jeśli się da to przeczyścić mu styki.

iras1504 napisał/a:
Kolejne pytanie dotyczy radia czy to normalne że się nagrzewa?

- Zależy do jakiej temperatury :wink: .
- Co do wysuwania płyty, to sprawdzałeś różne płyty :?:

AidsD - 17-07-2020, 12:52

iras1504 napisał/a:
problem bo nie czyta płyt włożę.i od razu na wysuwa

Jeżeli to oryginalne radio to może już mieć dosyć po prostu. Zmęczone eksploatacją jest.

iras1504 napisał/a:
Drugi problem

też mi to wygląda na "wieszanie się" włącznika. Może faktycznie najpierw przeczyścić styki a jak to nie pomoże to kupić jakąś używkę.

iras1504 napisał/a:
Pierwszy problem

uważam podobnie jak kolega. Winien powinien być bezpiecznik lub masz wyłączone na włączniku oświetlenie (ale to chyba już sprawdziłeś). Jakoś nie wierzę by żadna z krańcówek nie stykała.