To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer 1.8 DID. Czy warto?

spiwoormc - 30-07-2020, 18:00
Temat postu: Lancer 1.8 DID. Czy warto?
Cześć, czołem.

Z racji tego, że nadszedł czas pożegnania z moim Galantem, postanowiłem rozejrzeć się za nowym Miśkiem i wybór padł na Lancera. Stąd dwa pytania:

1. Co sądzicie o tym egzemplarzu??

https://www.otomoto.pl/of...-ID6D8xqZ.html?

2. Czy w ogóle poszlibyście w tę stronę jak 1.8 DID, szczególnie z przebiegiem powyżej 200k?? Dotąd interesowałem się raczej Lancerami 1.8 z LPG, a klekoty odrzucałem jako bardziej problematyczne.

Z góry dziękuję za każde uwagi :)

HUGIO - 30-07-2020, 20:38

Zdjęcia niby są, ale takie, że prawie nic na nich nie widać. Ja nic na nich nie widzę konkretnego (złego/dyskwalifikującego).

Ale przyczepię się do wyposażenia:

Cytat:

Elektrycznie ustawiane fotele
Radio niefabryczne
Tempomat aktywny
Gniazdo USB
Tapicerka welurowa
Tego raczej nie ma w tym aucie.

Cytat:
Dokładki od sportowej wersji EVO
Zwykłe, standardowe dokładki dla wyższych wersji wyposażenia, z EVO by nawet chyba nie pasowały, bo tam jest trochę inna buda :roll: .

Cytat:
Radio limitowanej wersji Rockford + Subwoofer. Pakiet Mitsubishi z dopłaty.
Skoro limitowana wersja, to jaki ma "limitowany" numer? Zwykły Rockford.

Cytat:
Jedyne wyjątkowe takie auto w Polsce pod względem wyposażenia.
W którym miejscu jest wyjątkowe to wyposażenie? Jak dla mnie to zwykła wersja Instyle. No chyba, że w skład tego wchodzą te dwie puszki Placka, które poszły na skórę i ją tak natłuściły, że jak wsiądziesz, to osmarujesz sobie ciuchy.

Cytat:
cena 30000 zł (cena odpowiada standardowi samochodu)

Cytat:
Jedyny mankament to przedni zderzak ( lekkie odpryski od kamieni ), obniżam cenę na malowanie zderzaka.

W sensie obniża aż do 25 500 PLN (na taką kwotę jest w ogłoszeniu) na malowanie zderzaka? Ja bym nie dał auta lakiernikowi, który maluje zderzak za 4,5tys. ;) .

A i jeszcze tam w opisie znalazłem:
Cytat:
Alufelgi indywidual firmowe Mitsubishi
Tutaj tez nie widzę żadnej indywidualności w tych felgach.

Może trochę "zjechałem" to ogłoszenie i sprzedającego, ale bardzo nie lubię, gdy ktoś na siłę próbuje sztucznie zawyżyć wartość auta pisząc i zaznaczając głupoty, byle było lepsze pozycjonowanie ogłoszenia...

PS. JMBSJCY9ABU000253

spiwoormc - 30-07-2020, 21:23

HUGIO dzięki za komentarz. Też nie podoba mi się takie upychanie w ogłoszeniu tylu epitetów, które nic sensownego nie wnoszą. A już pisanie o wyposażeniu, które albo istnieć nie ma prawa albo nawzajem sobie przeczy, to wyraz zwykłego niechlujstwa.

Z tym plakiem racja - jak to zobaczyłem też pomyślałem, że strach na tym usiąść :)

Z drugiej strony, zasadniczo chyba gościu nie przesadza pisząc ze najbogatsza wersja wyposażenia, bo tam już chyba nic więcej upchnąć nie można było?

Ponawiam tez pytanie do Forumowiczów o kilka słów komentarza do wersji 1.8 DID. Przeglądam wszystkie tematy o dieslach i szczerze mówiąc mam mętlik w głowie :) Z jednej strony trwały, oszczędny, cichy, a z drugiej strony wtryski, dwumasa, DPF itd.

Pamiętam, ze jeszcze kilkanaście lat temu jak kupowałeś japońca, to tylko w benzynie. Jak to wygląda teraz?? Świat motoryzacji ma jakieś trwałe prawidła, czy mozna je sobie o kant du.. potłuc? :)

Dzięki jeszcze raz

apikus - 31-07-2020, 15:32

spiwoormc napisał/a:
Ponawiam tez pytanie do Forumowiczów o kilka słów komentarza do wersji 1.8 DID

Zobacz też opinie o tym silniku w dziale ASX.
Jak dla mnie trzeba o niego dbać, Oczywiście serwis olejowy i pilnowenie wypalania DPF. Luzy zaworowe co 45 tuś. km.

sla - 31-07-2020, 17:06

Ja bym się od tego samochodu z tym silnikiem trzymał z daleka. W razie awarii polegniesz finansowo.
pablo diablo - 06-09-2020, 12:08

tylko 1.8 DID raczej bez awaryjny
sla - 07-09-2020, 20:07

pablo diablo napisał/a:
tylko 1.8 DID raczej bez awaryjny
Do jakiego przebiegu?
pablo diablo - 19-09-2020, 13:18

Ja mam ponad 160 tys i 10 lat od nowości i 0 awarii, tylko przeglądy