To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Glinka do lakieru

marecki - 09-08-2020, 18:23
Temat postu: Glinka do lakieru
Witam,czy ktoś z Was bawił się w glinkowanie lakieru?
Posiadam Gala z 98r i chciałbym odświeżyć lakier taki mały "ditajling" zrobić od zera we własnym zakresie :D

Krzyzak - 09-08-2020, 19:07

@deejay niech się wypowie bo na pewno to robił
HUGIO - 09-08-2020, 19:11

Ja jeszcze z 2 lata temu kupiłem: https://www.aliexpress.com/item/32639450172.html
Jak dla mnie wygodniejsze od standardowej "plasteliny", działać: działa, ale specem od detilingu nie jestem ;) .

W Polsce, to chyba tylko ADBL sprzedaje to samo za około 50zł.

marecki - 09-08-2020, 20:13

HUGIO, też się nad tym zastanawiam,sprawa dla mnie nie jest jakaś tam gardłowa,urlop dopiero pod koniec miesiąca (będę raczej siedział na :butthead: ) tak więc czas do namysłu i roboty jest.

Znalazłem linie Soft 99 made in japan :biggrin: opinie nawet dobre.
Poczekam oczywiście na wasze zdanie.

W@sio - 13-08-2020, 13:42

Jeśli nie masz doświadczenia w glinkowaniu to na start polecam kupić meguaiars clay bar (białą) - szkód sobie nią raczej nie narobisz, a i tak zadziała. Zanim zaczniesz glinkować polecam zmyć smołę i owady z lakieru - możesz kupić jakiś tar remover, albo po prostu benzyną ekstrakcyjną i miękką szmatką.
Pod glinkę obowiązkowo jakiś rozcieńczony qd, albo nawet czysta woda z szamponem.
Gdyby po glince zostawały hologramy, możesz użyć czegoś w klimacie meguaiars swirl-x. Potem już tylko jakaś politura i wosk.

marecki - 17-08-2020, 21:32

Dzięki panowie,mam prawie pod nosem(nawet nie wiedziałem) fajny sklep w Katowicach,coś tam sobie wybiorę.