To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - Bagażnik dachowy a brak relingów

Tuff - 30-08-2020, 12:58
Temat postu: Bagażnik dachowy a brak relingów
Chciałbym założyć bagażnik dachowy offroadowy, w moim samochodzie nie ma fabrycznie zamontowanych relingów (a znalazłem tylko taki bagażnik do nich montowany). Teraz moje pytanie czy ktoś wie czy w moim samochodzie jest możliwość domontowania relingów i z czym to się będzie wiązało? Lub zamontowanie bagażnika bezpośrednio gdzieś do dachu?
seba86 - 06-09-2020, 21:24

u siebie montowałem relingi, trzeba zdjąć podsufitkę i wywiercić dziury w dachu. Ktoś na forum pisał że pod mocowanie relingów oryginalnie są wzmocnienia w dachu, jeśli to prawda to u mnie ich nie ma, na relingach mam zamontowany stalowy bagażnik i koło zapasowe i jak na razie wszystko się trzyma
Tuff - 07-09-2020, 07:45

Dziękuję bardzo :) w takim razie trzeba się zacząć rozglądać za relingami
michalwy - 19-08-2021, 07:55

Witam
Ja mam założony bagażnik przyklejony bezpośrednio do dachu, a mój misiek z 99r nie miał relingów, ale za to miał punkty mocowania pod bagażnik, i posiadam taki bagażnik który mogę odsprzedać, bo skoro leży 7 lat nie używany to chyba się już nie przyda..

Tuff - 20-08-2021, 10:25

Podeślij fotki jak wyglądają punkty montażowe bagażnika, sprawdzę czy u mnie będzie do czego to zamocować
michalwy - 23-08-2021, 21:09

Niestety u mnie oryginalne uchwyty do bagażnika dachowego są zakryte przez bagażnik wyprawowy, więc nie jest to takie proste, ale jak podeślesz mi na priv adres e-mail to wyślę ci zdjęcia.