Eclipse Cross Ogólne - Eclipse Cross po FL
Robert S - 17-10-2020, 11:58 Temat postu: Eclipse Cross po FL Na FC MMC podało premierę odświeżonego Eclipse Cross-a m.in wersja PHEV. Widać że zmieniają plany co do premier w Europie i jednak będziemy mieli nowe odsłony w przyszłym roku . Na FC MMC Polska żwawo odpowiada na wątpliwości . No ciekawy jestem jak to się faktycznie potoczy
https://www.facebook.com/...64252973610162/
aequitas - 18-10-2020, 21:13
Też jestem ciekaw, powoli dobiega końca czas użytkowania Lancera i już upatrzyłem sobie modele u konkurencji a tutaj taka niespodzianka.
Jarl - 20-10-2020, 15:04
Poprawili wreszcie ten tył. Czy lepiej, nie wiem, inaczej, w każdym razie bryła pojazdu wygląda lżej.
Natomiast jest informacja, ze dostępna byłaby tylko wersja z silnikiem hybrydowym. Jeśli tak, to samochód dość niszowy stałby się pewnie jeszcze bardziej niszowy:).
Robert S - 20-10-2020, 18:43
Jarl napisał/a: | Poprawili wreszcie ten tył. Czy lepiej, nie wiem, inaczej, w każdym razie bryła pojazdu wygląda lżej.
Natomiast jest informacja, ze dostępna byłaby tylko wersja z silnikiem hybrydowym. Jeśli tak, to samochód dość niszowy stałby się pewnie jeszcze bardziej niszowy:). |
Albo wręcz przeciwnie , będzie motorem napędowym dla marki tak jak hybrydy Toyoty . Potem czeka nas ASX i Space Star w wersji hybrydowej . I tak sobie myślę że ujrzymy go również w wersji z obecnym silnikiem z turbo . PHEV to chwyt reklamowy i jest tak jak z Outkiem, równolegle są obie wersje w sprzedaży . Ale to gdybanie jak na razie
Michauek22 - 21-10-2020, 15:50
Robert S napisał/a: | będzie motorem napędowym dla marki tak jak hybrydy Toyoty . |
na 99.9% nie
Robert S - 21-10-2020, 18:50
Michauek22 napisał/a: | Robert S napisał/a: | będzie motorem napędowym dla marki tak jak hybrydy Toyoty . |
na 99.9% nie |
Nie byłbym taki pewny , w hybrydy i elektryki wchodzi każda marka . Mitsubishi chcąc nie chcąc musi iść z trendami rynku . Zaczął od Outka teraz EC potem będzie ASX i maluchy . EC może przetrzeć szlaki . Doskonale wiemy ze hybrydy Toyoty w trasie palą niebotyczne ilości , ze hybryda to ściema . Jak Mitsu dobrze zagra i dopracuje elektryki ma dużą szansę zaistnieć . Outek PHEV dobrze się sprzedaje na bogatych rynkach Europy , pomimo że niby przestarzały , ze design nie porywający , ale ! Niezawodny i prosty
Michauek22 - 30-11-2020, 21:07
Robert S napisał/a: | Jak Mitsu dobrze zagra i dopracuje elektryki ma dużą szansę zaistnieć |
Być może, ale powinni dawać jednak większe rabaty, bo jak na razie to pod tym względem nie są wcale lepsi od konkurencji.
Robert S - 02-12-2020, 12:22
Michauek22 napisał/a: | Robert S napisał/a: | Jak Mitsu dobrze zagra i dopracuje elektryki ma dużą szansę zaistnieć |
Być może, ale powinni dawać jednak większe rabaty, bo jak na razie to pod tym względem nie są wcale lepsi od konkurencji. |
No zobaczymy , benzyniaki są konkurencyjne cenowo (myślę oczywiście o wyprzedażach ) Co do Outka PHEV , ciężko ocenić . Ogólnie nie jest to atrakcyjne auto na naszym rynku , właśnie przez cenę
Michauek22 - 08-12-2020, 17:56
Robert S napisał/a: | Co do Outka PHEV , ciężko ocenić . Ogólnie nie jest to atrakcyjne auto na naszym rynku , właśnie przez cenę |
Zgoda, ale na maxa dopracowane, bo ile już było tych liftingów, chyba z 10 ...
Robert S - 08-12-2020, 22:00
Michauek22 napisał/a: | Robert S napisał/a: | Co do Outka PHEV , ciężko ocenić . Ogólnie nie jest to atrakcyjne auto na naszym rynku , właśnie przez cenę |
Zgoda, ale na maxa dopracowane, bo ile już było tych liftingów, chyba z 10 ... |
Pewnie to atut , bo na bogatych rynkach dobrze się sprzedaje
Michauek22 - 10-12-2020, 14:35
Dokładnie! On się sprzedaje lepiej niż wszystkie wersje Eclipse razem wzięte...
Eskulap - 20-12-2020, 15:43
Nowy Eclipse Cross w czerni prezentuje sie całkiem nieźle
Najbardziej liczę na to że jednak pojawi się także u nas nowa generacja Outlandera nie wiadomo jeszcze jak z silnikami ale najprawdopodobniej te same co w nowym Eclipse Crossie..
artisan - 20-12-2020, 22:12
Ja też na to liczyłem ale kolega Jackie z ASO Białystok w wątku o wyjściu Mitsu z Europy napisał, że na to się nie zanosi, przynajmniej w 2021 r.
Michauek22 - 21-12-2020, 14:44
Eskulap napisał/a: | Nowy Eclipse Cross w czerni prezentuje sie całkiem nieźle |
Taaaa... żeby jeszcze tylko mu dali porządną kierownicę, bo ta co jest teraz to pamięta jeszcze premierę ASX-a i jest jakaś taka twarda w dotyku...
Ile to już ... z 15 lat pewnie...
L200 ma fajny wolant, jak z BMW
apikus - 21-12-2020, 17:58
Michauek22 napisał/a: | Taaaa... żeby jeszcze tylko mu dali porządną kierownicę, bo ta co jest teraz to pamięta jeszcze premierę ASX-a i jest jakaś taka twarda w dotyku...
Ile to już ... z 15 lat pewnie... |
Może i podobna, ale nie taka sama. Podobny modeł kierownicy z ASX jest od 2013, a ASX od 2010, więc te 15 lat to trochę przesadzone.
|
|
|