To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Zaczep do linki holowniczej

Eko Driver - 08-11-2020, 18:45
Temat postu: Zaczep do linki holowniczej
Czy w pajero 3 3,2 jest zaczep do holowania? Moze jakiś patent z wkręcanym zaczepem? Szukam i nic takiego nie mogę znajść...Ew jakiś patent,żeby można mocny uchwyt zamontować do szarpania z błota..za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam.
PawełG - 08-11-2020, 22:45
Temat postu: Re: Zaczep do linki holowniczej
Eko Driver napisał/a:
Czy w pajero 3 3,2 jest zaczep do holowania? Moze jakiś patent z wkręcanym zaczepem? Szukam i nic takiego nie mogę znajść...Ew jakiś patent,żeby można mocny uchwyt zamontować do szarpania z błota..za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam.

Czołem, ja w przedlifcie (2001) mam - nie wiem, czy fabryczne - zaczepy, takie ucha pionowe, wyłażą spod zderzaka na bokach metalowej osłony zachodzącej pod auto (osłona chłodnicy). Jak się okazuje, można za to złapać i wyciągnąć wklejone po osie Pajero łańcuchem przy pomocy traktora :?

FareonX - 09-11-2020, 15:48

U mnie w roczniku 2002 wygląda to tak, ale nie wiem czy to jest fabryczne czy poprzedni właściciel to dorobił.

PawełG - 09-11-2020, 15:57

FareonX napisał/a:
U mnie w roczniku 2002 wygląda to tak, ale nie wiem czy to jest fabryczne czy poprzedni właściciel to dorobił.

Obrazek

Dokładnie takie też mam - da się szarpnąć. Nie mam nic z tyłu, ale jest hak, więc... demontaż haka i porządna szekla w miejsca śrub też zrobią robotę w razie WU.

Eko Driver - 10-11-2020, 11:34

Znalazłem jednak na ciasno mam tam płytę aluminiowa,wiec zaczepienie linki odpada...
PawełG - 13-11-2020, 13:39

Eko Driver napisał/a:
Znalazłem jednak na ciasno mam tam płytę aluminiowa,wiec zaczepienie linki odpada...

A szekla przechodzi?

U mnie owszem... A koszt niewielki?

Eko Driver - 04-12-2020, 15:46

No właśnie nie,0,5 cm luzu mam,między tym zaczepem a płytą aluminiową..