To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - Pajero Pinin 1.8 MPI Super Select Japan

mitsumotors4x4 - 14-11-2020, 19:39
Temat postu: Pajero Pinin 1.8 MPI Super Select Japan
Witam, tak jak w temacie pracuję nad Pininem 1.8 MPi w wersji Super Select. Co dokonałem ? Mam auto z japonii 2.0 GDI w idealnym stanie blacharskim ( LSD, skóra, komóra). Poza przekładką mam plan wrzucić do niego silnik 1.8 MPI ( mam całego dawca EU + silnik 90tys jeszcze z oryginalnymi nalepkami i rozrządem nie ruszanym) i mechanicznie do nie będzie problemu itd.. Pytanie jest takie czy przekładał ktoś wskaźniki Super Select w liczniku ? Z uwagi na to, że wiązka pójdzie od wersji MPi Easy Select to nie ma standardowo wejścia na wskaźnik. Dorzucony jest moduł napędu MR377488, który ma 4 kabelki idące dalej w wiązkę. Niestety nie jestem elektrykiem i nie do końca czaje dokumentację manual wiring Super Select 4wd-i. W najgorszym wypadku dojdę kabel po kabelku gdzie one mają łączenie lub czego bym nie chciał pominę wskaźnik - wiadomo taki bajer fajna rzeczy i bez tego nie zapomnęo 4wd -> 2h. Zapraszam do dyskusji :)
W rosji już temat przerabiany tylko nie opisali schematu podłączenia poza wrzuceniem manuala
https://www.drive2.ru/l/8289113/

[ Dodano: 16-11-2020, 22:55 ]
Temat do zamknięcia. Problem rozwiązany. Jest 1.8 MPI Super Select z wskaźnikiem

kubus900115 - 10-10-2021, 18:51

Cześć kolego. Może napiszesz krok po kroku od jakiego pinina 1.8 gdi czy 2.0 gdi zamontowales reduktor?? Czy bezproblemowo wszystko pasowało?? Jak podłączyłeś wskaźnik Super Select??