Galant - Ogólne - [EAx 97-04] Zablokowane drzwi pasażera
bbandi - 04-12-2020, 13:47 Temat postu: [EAx 97-04] Zablokowane drzwi pasażera Witam
Mam taki problem że zablokowały mi się w Galu drzwi tylne pasażera, klamka nie reaguje ani z zewnątrz ani z wewnątrz, jedyne co zauważyłem to to że jak nacisnę rygiel (od kierowcy) do odlokowania to we wszystkich drzwiach rygiel się przesuwa w miejsce gdzie widać czerwona kropke a w tych zablokowanych tylko do połowy, ręczna próba "dociągnięcia" tego rygla nic nie daje a nie chcę też za dużej siły używać żęby nic nie urwać.
Co myślicie? czy dużo kroją za naprawę takich rzeczy czy sam dam rade to naprawić?
franek 30 - 04-12-2020, 15:25
żeby coś naprawić to musisz ich otworzyć. coś ci zamarzło, spróbuj nagrzać dobrze auto może się otworzą.
Krzyzak - 07-12-2020, 07:17
częste w EA - jakaś wada drzwi pasażera jest, bo u mnie też się dokładnie ta klamka blokowała, ale dawało się otworzyć ryglem od wnętrza
Hugo - 10-12-2020, 08:31
Miałem to samo, ale tylko w duże mrozy lub po myciu auta i przymrozku. Wystarczyło nasmarowanie cięgna w uchwycie drzwi i psiknięcie w zamek zdrowo suchym smarem.
bbandi - 12-01-2021, 13:18
Kupiłem suchy smar i psiknąłem w zamek, poruszałem klamką wew oraz zew i puściło , wszystko już normalnie działa - dzięki za pomoc.
|
|
|